Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από ένα τσιγάρο

Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματισμένος είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα (Τετάρτη 6/4), στις 09:00 το πρωί, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ Χρήστος Χατζημίσης πριν λίγο, μιλώντας, σε ζωντανή σύνδεση, στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου, «Love It».

Όλα ξεκίνησαν από τον θάλαμο 206, του δεύτερου ορόφου της πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, που λειτουργεί ως μονάδα COVID-19, όταν ένας ασθενής άναψε ένα τσιγάρο.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, το ίδιο έγκαιρα ενεργοποιήθηκε και το σύστημα εκκένωσης του νοσοκομείου. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν τριάντα λεπτά για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε άλλους θαλάμους. Αν αυτό δεν είχε γίνει, οι νεκροί θα ήταν πολύ περισσότεροι και όχι ένας.

Ο ένας από τους ασθενείς, που νοσηλεύονταν στο θάλαμο 206, εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρός από τους πυροσβέστες, ενώ ένας άλλος έχει εγκαύματα.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος Χρήστος Χατζημίσης, άνθρωποι, που ήταν μέσα στο νοσοκομείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, αναφέρουν πως άκουσαν ένα δυνατό μπαμ, το οποίο πιθανότατα οφείλεται στην έκρηξη του κινητού τηλεφώνου του τραυματισμένου με εγκαύματα ασθενή.

Αυτή τη στιγμή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου.

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Μία δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τον Στάθη

Σασμός Spoiler: H Αργυρώ κάνει μία αποκαλυπτική εξομολόγηση στον Σταύρο