Θεσσαλονίκη: Δεύτερος νεκρός από την πυρκαγιά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

Ποια είναι τα πιθανά αίτια της φωτιάς;

Θλίψη προκάλεσε η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες (Τετάρτη 6/4) στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», αφού στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Χθες απεβίωσε ένας ασθενής, ενώ σήμερα τα ξημερώματα κατέληξε ο 53χρονος, ο οποίος, από την Τετάρτη 6/4 και μετά τη φωτιά που ξέσπασε, νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ακόμη, εξαιτίας της φωτιάς, ασθενείς του νοσοκομείου έχουν μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Όπως γνωστοποιήθηκε πριν λίγο μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», τρεις ακόμη ασθενείς βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δύο νοσοκόμες παρουσίασαν χθες αναπνευστικά προβλήματα. 

Πώς προκλήθηκε η φωτιά

Η πυρκαγιά φαίνεται πως ξεκίνησε από ένα κινητό τηλέφωνο! Συγκεκριμένα, το κινητό ενός ασθενούς – ο οποίος βρισκόταν στο θάλαμο 206, του δεύτερου ορόφου της πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, που λειτουργεί ως μονάδα COVID-19 – εξερράγη, ενώ το κρατούσε.

Αυτό, όμως, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, διότι δεν έχει βγει, προς το παρόν, το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το κινητό μπορεί να ευθύνεται για τη φωτιά, αφού ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής δήλωσε στον αέρα του ΣΚΑΪ πως βρέθηκε ένα δάχτυλο μέσα στο θάλαμο 206.

Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη.

Το σίγουρο είναι πως η τραγωδία θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη, εάν δεν κινητοποιούταν έγκαιρα η Πυροσβεστική και εάν δεν διακοπτόταν άμεσα η παροχή οξυγόνου στους ασθενείς της μονάδας COVID-19.

 

Οικογενειακή φίλη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Με απείλησε να μην βγω στα κανάλια, θα ηρεμήσω όταν τους συλλάβουν όλους»

Ρούλα Πατεράκη: «Ο Σάκης Ρουβάς ωφελήθηκε από τον Λιγνάδη»