Την έγλειψε ο σκύλος της και οι γιατροί αναγκάστηκαν να της κόψουν τα χέρια και τα πόδια της


Η Μαίρη Τρέινερ, από το Οχάιο των ΗΠΑ, έζησε μια απίστευτη και σπάνια περιπέτεια. Ξύπνησε στο νοσοκομείο μετά από κώμα και ανακάλυψε ότι οι γιατροί της είχαν κόψει τα χέρια και τα πόδια της. Ο λόγος, μια σπάνια ασθένεια που εκδήλωσε όταν την έγλειψε ο σκύλος της. 

Η Τρέινερ νόμιζε ότι είχε μια απλή ίωση. Ο πολύ υψηλός πυρετός που δεν έπεφτε την έκανε να πάει στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι άρχισε να αναπτύσσει γάγγραινα.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε μια αντίδραση από το σάλιο του σκύλου της, όταν την έγλειψε στο χέρι που είχε μια γρατζουνιά, προκαλώντας κατάρρευση του ανοσοποιητικού της συστήματος. Η 54χρονη έπαθε σήψη και κατέρρευσαν το συκώτι και τα νεφρά της. Στην συνέχεια ανέπτυξε δυσκολία στην αναπνοή, με αποτέλεσμα οι γιατροί να την βάλουν στη μηχανική υποστήριξη και σε τεχνητό κώμα.

Οι γιατροί βγήκαν ότι το βακτήριο που προκαλούσε όλα αυτά τα προβλήματα ήταν το capnocytophaga canimorsus, που βρίσκεται συχνά στο σάλιο του σκύλου. Όπως τόσο καταστροφικά αποτελέσματα προκαλεί μόνο σε έναν στο εκατομμύριο. 

Written by alexandros

Πάνος Μιχαλόπουλος: Με τσάκισε – Ηταν φίλος και αδερφός

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στη Ρόδο – Η κατάθεση του ναυαγοσώστη για τον πνιγμό των δύο αδελφών