Θέατρο: Η μαγευτική λεμονιά της Σεργιάνι που αναδεικνύει τις αναμνήσεις με αλήθεια

Η λεμονιά με την Αλεξάνδρα Ούστα, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στον Πολυχώρο Vault.

Με μεγάλη χαρά έρχομαι σήμερα να σας παρουσιάσω μια νέα πρόταση για το θέατρο, αγαπητοί φίλοι, εδώ μέσα από το Σεργιάνι του zappIT. Πρόκειται για το νέο έργο του Γιάννη Κεντρωτά, “Η Λεμονιά”, το οποίο ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Ούστα και ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες το ταξίδι του στη σκηνή του φιλόξενου Πολυχώρου Vault στην καρδιά του Βοτανικού.

“Η μητέρα μου έζησε τη δεκαετία του ‘70 στη Σαουδική Αραβία ακολουθώντας τον άντρα της στη δουλειά του, αλλά αντί για γράμματα στην οικογένειά της έγραφε κασέτες. Κασέτες γεμάτες ψέματα για το πόσο ευτυχισμένη ήταν, για το πόσο όμορφα περνούσε στον γάμο της. Σήμερα, 14 χρόνια μετά το θάνατο της ξανακούω αυτές τις κασέτες προσπαθώντας να ανακαλύψω αν υπάρχει κάποιο θαμμένο μήνυμα στο χρόνο για όσα συνέβησαν εκεί”, αναφέρει η Αλεξάνδρα Ούστα στο σκηνοθετικό της σημείωμα.

Το έργο εμπνέεται από τις κασέτες, τις οποίες έγραφε η μητέρα της ηθοποιού, όπου ο μύθος συναντά την πραγματικότητα. Στις κασέτες αυτές ακούμε μια νέα γυναίκα να προσπαθεί να πείσει την οικογένεια και τον εαυτό της ότι όλα πάνε καλά, την ώρα που η ίδια υποφέρει. Εγκλωβισμένη σε μια μοναξιά που θεωρείται φυσική από την κοινωνία και ενισχύεται από το μέρος και την εποχή, η “λεμονιά” αρχίζει να μαραζώνει αφού δεν την ποτίζει πια κανείς.

Ένα θέαμα που πραγματικά σε καθηλώνει! Από την αρχή μέχρι το τέλος, η “Λεμονιά” και η ερμηνεία της Αλεξάνδρας Ούστα σε ταξιδεύουν σε έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα και μνήμες. Το κείμενο του Γιάννη Κεντρωτά σε καθηλώνει και σε κάνει να συνδεθείς με την ηρωίδα της ιστορίας, αφήνοντας σε να ακούσεις τα μηνύματα που κρύβονται μέσα από αυτήν.

Η ερμηνεία της Αλεξάνδρας Ούστα είναι εντυπωσιακή, με πάθος και αλήθεια που σε καθηλώνουν. Η σκηνοθεσία της, παρόλο που αναλαμβάνει για πρώτη φορά, είναι εξαιρετική και σε βυθίζει στον κόσμο της παράστασης. Το ηχητικό περιβάλλον που δημιουργείται από τον Λευτέρη Δασκαλαντωνάκη συμβάλλει στην ατμόσφαιρα της παράστασης, ενώ οι συνάδελφοι της, Μένη Κωνσταντινίδου και Κίμων Φιορέτο, την στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο.

Συνολικά, η παράσταση αποπνέει αλήθεια και συναισθηματική ειλικρίνεια. Η ερμηνεία της Αλεξάνδρας Ούστα είναι συγκλονιστική και σε καθηλώνει από την αρχή μέχρι το τέλος. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε αυτήν την υπέροχη παράσταση και να αφεθείτε στα συναισθήματα και τις μνήμες που μοιράζεται η ηρωίδα μαζί σας. Μέχρι το επόμενο Σεργίανι, απολαύστε τις θεατρικές σας εξορμήσεις!

Written by admin

Το παιχνίδι της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου με τον γιο της: Μια ματιά στη ζωή της

Πρόγνωση βροχής για την Καθαρά Δευτέρα – Αναλυτικά που και πότε