Συνταγή: Σάλτσα με θαλασσινά με μακαρόνια

συνταγή

Υλικά για 4-5 μερίδες:

1 κιλό ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά ή 2 συσκευασίες των 500 γραμμαρίων
Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο

400 γραμμάρια πελτέ ντομάτας σε κομματάκια
Μία συσκευασία μακαρόνια της επιλογής σου (500 γραμμάρια)
Τυρί τριμμένο για να σερβίρεις μαζί με τα μακαρόνια

Εκτέλεση:

Για αρχή, θα φτιάξουμε τα μακαρόνια μας για να είναι έτοιμα για το σερβίρισμα μετά. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα αρκετό νερό και λίγο αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα παγώνουμε καλά με άφθονο νερό και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με λίγο λάδι ή βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τα βρασμένα μακαρόνια στην άκρη.

Στη συνέχεια πάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα μας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε μέτρια φωτιά για να πάρουν χρώμα. Αφού τσιγαριστούν, ρίχνουμε μέσα τα κατεψυγμένα θαλασσινά και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά πάλι, να ψηθούν και να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη ρίγανη και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει λίγο. Όταν παρατηρήσουμε ότι αρχίζει να δένει, αποσύρουμε από τη φωτιά γιατί η σάλτσα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα έτοιμα μακαρόνια και από πάνω μία καλή ποσότητα από τη σάλτσα με θαλασσινά. Προσθέτουμε τριμμένο τυράκι και έτοιμη η πιο νόστιμη καλοκαιρινή μακαρονάδα.

Σασμός Spoiler: Ο Καραπάνος κρατάει την Στέλλα στο χέρι – Ήρθε η ώρα να τον ξεπληρώσει

Η Γη Της Ελιάς Spoiler: Ο Δημήτρης δολοφονείται – Ποιοι οι βασικοί ύποπτοι;