Σοφία Βογιατζάκη: Το μπούλινγκ για τα κιλά και η αξέχαστη σειρά «Είσαι το ταίρι μου» – «Ας πεθαίνει κάποια και χοντρή, δεν γίνεται να είμαστε όλες μοντέλα»

Ακομπλεξάριστη και αυθεντική η δημοφιλής ηθοποιός

Μία ειλικρινή συνέντευξη παραχώρησε η Σοφία Βογιατζάκη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού. Η ταλαντούχα ηθοποιός, την οποία αγαπήσαμε μέσα από την επιτυχημένη, κωμική σειρά του MEGA «Είσαι Το Ταίρι Μου», την τηλεοπτική σεζόν 2001-2002, αναφέρθηκε στα ρατσιστικά σχόλια που έχει δεχτεί σχετικά με το σωματικό της βάρος.

Το θέμα των κιλών σου σε δυσκόλεψε στην επαγγελματική σου πορεία; Έχεις δεχτεί ρατσιστικά σχόλια;

Όταν ήμουν στη σχολή, ήμουν εξήντα κιλά και σε πληροφορώ ότι μου έλεγαν ότι είμαι χοντρή, ότι πρέπει να κάνω δίαιτα, γιατί στο ελληνικό θέατρο δεν πρόκειται να βρω δουλειά με τέτοιο σώμα. Τελειώνω, λοιπόν, την σχολή, κάνω κάτι σεμινάρια και μετά έρχεται το «Είσαι το ταίρι μου», όπου απενοχοποιεί όλες τις χοντρές του πλανήτη και εμένα μαζί με αυτές.

Εκεί, λοιπόν, είπα ότι δεν πειράζει, ας πεθάνει κάποια και χοντρή, δεν γίνεται όλες να είμαστε μοντέλα. Ύστερα το ένα έφερε το άλλο και νιώθω ότι τα κιλά δεν μου έφεραν κανένα εμπόδιο στην επαγγελματική μου πορεία.

Ωστόσο, έχεις προσπαθήσει πολλές φορές να χάσεις κιλά..

Ναι, για το καλό της υγείας μου. Δεν είμαι πια είκοσι πέντε χρονών, μπορούν τα κιλά να μου δημιουργήσουν θέματα στην υγεία μου. Ανά περιόδους με πονάνε τα γόνατα, η μέση μου. Γι’ αυτούς τους λόγους προσπαθώ να διώξω κιλά. Αλλιώς, μια χαρά έχω περάσει με τα κιλά μου σε αυτή τη ζωή, επαγγελματικά και προσωπικά.

Ρατσιστικά σχόλια έχεις δεχτεί για τα κιλά σου;

H αλήθεια είναι πως και να έχω δεχτεί, δεν το έχω αντιληφθεί, γιατί δεν το βιώνω έτσι μέσα μου. Περισσότερο ως χιούμορ το έχω εκλάβει, παρά ως ρατσισμό. Όταν έχει ειπωθεί κάποιο τέτοιο σχόλιο, γελάω, το παίρνω ως πλάκα και το προσπερνάω. Δεν έχω καμία ανασφάλεια για τα κιλά σε σχέση με την εμφάνισή μου.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι ισχύει για τα οικονομικά του και την επαγγελματική του ζωή;

Συνταγή: Αρνί στο φούνο με πατάτες