Σασμός spoiler – Ο Επίλογος: Ο Αντρέας αποκαλεί προδότη τον Παύλο και τον απειλεί

Στον Αστέρη προσήλθε μια σκοτεινή αίσθηση καθώς έφτασε στο σπίτι της γιαγιάς Ειρήνης, βρίσκοντάς την σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Αντρέα, το περιβάλλον επικαλύφθηκε από σκοτάδι. Οι μέρες μαυρίσανε, και ο πανικός εκτινάχθηκε σαν κατράμι.

Σασμός spoiler: Ο Αντρέας αποκαλεί προδότη τον Παύλο και τον απειλεί

Το αίμα της γιαγιάς τρέχει ακατάπαυστα, ενώ η φωνή της προειδοποιεί τον Αστέρη: “Τρέξτε να σωθείτε”. Σε πανικό, ο Αστέρης ελέγχει την κατάσταση της γιαγιάς του και καλεί άμεσα ασθενοφόρο. Εν τω μεταξύ, επικοινωνεί με την Αργυρώ, που προετοιμάζει τους αρραβώνες της με τον Παντελή. Και οι δύο γυναίκες σπεύδουν στο πλευρό της αγαπημένης τους γιαγιάς.

Ο Δημήτρης Μαραθάκης ανακοινώνει την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της γιαγιάς Ειρήνης, προετοιμάζοντας την οικογένεια για το χειρότερο.’Ολοι προσεύχονται με αγωνία. Ο Αντρέας μαθαίνει την ειδοποίηση για τη νοσηλεία της γιαγιάς Ειρήνης και τρέχει στο νοσοκομείο. Φορώντας ειδική στολή, μπαίνει στην εντατική, όπου της ομιλεί συγκινημένος: “Συγχώρα με, θεία. Είσαι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που ήθελα να πάθει κακό.

Γιατί ενώ γνώριζες την παράνομη σχέση της μάνας μου, την συνέχαιρες χωρίς αντάλλαγμα. Και όταν έφυγε από τη ζωή, προστάτεψες τη μνήμη της. Σου μίλησα άσχημα, συγγνώμη. Αν μου πάθεις κακό και είμαι η αιτία, θα ανοίξω το χώμα με τα χέρια μου και θα μπω μαζί σου. Δεν θα φύγεις μόνη, θα είμαι εκεί μαζί σου”, λέγοντας τα λόγια του με δάκρυα στα μάτια. Η γιαγιά Ειρήνη ανταποκρίνεται, κουνώντας τα δάχτυλά της.

Ο Παύλος συνειδητοποιεί ότι ο Αντρέας δεν προτίθεται να αποδεχτεί την ειδοποίηση που ετοιμάζουν οι δύο οικογένειες. Ένας ανοικτός λόγος ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Ο Παύλος αρνείται να επιτρέψει τη συνέχιση του πολέμου μεταξύ των Σταματάκηδων και των άλλων. Ο Αντρέας τον αποκαλεί “προδότη”, αλλά ο Παύλος διατηρεί την αποφασιστικότητά του. Τελικά, απειλεί τους υπόλοιπους ότι θα διαλύσει το συμφωνημένο, καταργώντας το όρκο του.

Οι αντιδράσεις φουντώνουν, και η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη. Τελικά, ο Αντρέας απειλεί πως δεν θα φέρει ευθύνη για ό,τι συμβεί στο μέλλον.

Γαβαλάς: «Έχουμε πολλούς γκέι στη Βουλή και γυναίκες και άντρες»

Σασμός spoiler – Ο Επίλογος: Η Διαθήκη ενοχοποιεί τον Μαθιό