Πολωνία-Ryanair: Ο πρεσβευτής της Λευκορωσίας κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για εξήγησεις – Αεροπειρατεία χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός την εξαναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ

Χamos

Ο πρεσβευτής της Λευκορωσίας στη Βαρσοβία κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας προκειμένου να του επιδοθεί νότα διαμαρτυρίας για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Μόλις έλαβα πληροφορίες από τις ειδικές υπηρεσίες για την αεροπειρατεία, ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών να λάβει αποφασιστικά μέτρα για αυτό το θέμα. Ο πρεσβευτής της Λευκορωσίας στη Βαρσοβία κλήθηκε επειγόντως στο υπουργείο Εξωτερικών», είπε ο Μοραβιέτσκι στο εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP.

Πρόσθεσε ότι η Πολωνία ζητά την άμεση απελευθέρωση του Προτασέβιτς, καθώς και άλλων κρατούμενων Πολωνών και Λευκορώσων ακτιβιστών και προέτρεψε το Μινσκ να σταματήσει την καταστολή των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και των πολιτών.

Νωρίτερα, ο Μοραβιέτσκι ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να συμπεριλάβει το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας στην ατζέντα της αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ. Σύμφωνα με το PAP αργότερα απόψε θα μιλήσει με τον Μισέλ για να συζητήσουν το είδος των κυρώσεων, όπως την απαγόρευση των λευκορωσικών αεροπορικών εταιρειών να εισέρχονται στον εναέριο χώρο της ΕΕ.

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Χamos

Επίτροπος Μεταφορών ΕΕ για πτήση Ryanair: Θα υπάρξουν συνέπειες

Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης