Π.Αττικής: Τι ψηφίζουν δημόσιοι υπάλληλοι, νοικοκυρές, δεξιοί, αριστεροί, νέοι & ηλικιωμένοι

Σύμφωνα με την ανάλυση  δημοσκοπήσεων (φανερών και μυστικών) που έχουν γίνει για την Περιφέρεια Αττικής, η διασπορά της ψήφου σε σχέση με την πολιτική τοποθέτηση, την ψήφο του 2015, το φύλο και την ηλικία, ανάμεσα στους τέσσερις βασικούς διεκδικητές της θέσης του δημάρχου είναι,  όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι η εξής:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

-Δύο στους τρεις νεοδημοκράτες ψηφοφόρους του 2015 ψηφίζουν τον Γ. Πατούλη, ενώ σχεδόν 1 στους 8 επιλέγουν τον Γ. Σγουρό. Όσον αφορά την νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, την ψηφίζουν μόλις 1 στους 50.

-Την Ρένα Δούρου επιλέγουν μόνον, σχεδόν, 1 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, με τους υπόλοιπους να κατευθύνονται στον Γ. Πατούλη (1 στους 4) και τον Γ. Σγουρό (1 στους 8).

-Τον Γ. Σγουρό ψηφίζουν 2 στους 3 ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ του 2015, ενώ σημαντικό ποσοστό (σχεδόν 20% ή 1 στους 5) επιλέγει τον Γ. Πατούλη. Χαμηλές είναι και σε αυτή την κατηγορία οι επιδόσεις της Ρ.Δούρου, την οποία επιλέγουν μόλις 1 στους 25.

-1 στους 2 ψηφοφόρους του ΚΚΕ το 2015 ψηφίζει τον Γ. Πρωτούλη, με τους υπόλοιπους να κατευθύνονται σε Γ.Πατούλη και (τον υποψήφιο του «Πράσινου Κινήματος» Ν.Παπαδάκη (1 στους 8) και τους Ρ.Δούρου και Γ.Σγουρό (1 στους 15).

-Το μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του Ποταμιού το 2015 επιλέγει τον Γ.Σγουρό (1 στους 2),  ενώ υπόλοιποι κατευθύνονται στον Γ.Πατούλη (1 στους 5) και στις Ρ.Δούρου και, την υποψήφια της ΛΑΕ, Τσίχλη (1 στους 10).

 

ΦΥΛΟ

-Σχεδόν μοιρασμένες είναι οι ψήφοι ανδρών και γυναικών στον Γ. Πατούλη, απολύτως μοιρασμένες στην Ρ.Δούρου, στον Γ. Σγουρό υπερτερούν οι γυναίκες, ενώ στον Γ.Πρωτούλη οι άνδρες.

 

ΗΛΙΚΙΑ
-Ο Γ. Πατούλης φαίνεται να έχει βασικό κορμό των ψηφοφόρων του στις ηλικίες άνω των 65 και ακολουθούν οι 55-64 και 45-54 και 35-44.

-Αντιθέτως η Ρ. Δούρου υπερτερεί σημαντικά στην ηλικιακή κατηγορία 17-34, ακολουθεί η 45-54, η άνω των 65 και η 55-64.

-Ο Γ. Σγουρός εμφανίζει μεγαλύτερη δύναμη στους 55-64, με τους άνω των 65 να ακολουθούν. Μικρότερες είναι οι επιδόσεις του στους 45-54 και 17-34.

-Τέλος ο Γ.Πρωτούλης φαίνεται ότι έχει ισομερώς καταμερισμένες τις ψήφους στις ηλικίες από 34 έως και άνω των 65 ετών.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
-«Σουξέ» στις νοικοκυρές εμφανίζει ο Γ.Πατούλης με τους συνταξιούχους να ακολουθούν από κοντά και τους ελεύθερους επαγγελματίες από πιο μακρυά.

-Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα κατά πρώτον και άνεργοι κατά δεύτερον, επιλέγουν την Ρ.Δούρο, με τους δημοσίους υπαλλήλους και τις νοικοκυρές να ακολουθούν.

-Συνταξιούχοι έχουν ως πρώτη επιλογή τον Γ.Σγουρό με τους ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους να ακολουθούν.

-Δημόσιοι υπάλληλοι κατά κύριο λόγο επιλέγουν τον Γ.Πρωτούλη, με τους άνεργους και τους συνταξιούχους να ακολουθούν.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στο ερώτημα για εθνικές εκλογές στις 30 Ιουνίου

Νέα πρόσκληση ΕΣΠΑ για την Κεντρική Μακεδονία