Ώρες λειτουργίας σχολείων κατά τη διάρκεια των εορτών: Πάσχα και καλοκαίρι

Φέτος το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου ενώ η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει την Δευτέρα 29 Απριλίου. Έτσι, οι μαθητές θα πάνε τελευταία μέρα σχολείο πριν τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Όσον αφορά το καλοκαίρι, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει σε Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Για παράδειγμα, φέτος η 15η Ιουνίου πέφτει Σάββατο, οπότε τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ενώ για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν λόγω των εξετάσεων και των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Για τα Λύκεια, ολοκληρώνονται τα μαθήματα την Παρασκευή 17 Μαΐου, ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαΐου. Έτσι, απομένουν 26 μέρες για τα λύκεια και 34 για τα γυμνάσια.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις της πρώτης και της δεύτερης λυκείου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου.

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Written by admin

Οι αναβολές του γάμου και η προφητική δήλωση που ανέκφρασε τον χωρισμό τους

Ο Τοτός σε ανεκδοτάρα που τα σπάει: Οι διακοπές στο χωριό