Όλγα Κεφαλογιάννη: Η εξωσωματική γονιμοποίηση και το «δώρο» της μητρότητας – «Ο Θεός μου έδωσε μία πολύ μεγάλη δεύτερη ευκαιρία»

«Η στιγμή που πήρα τα δίδυμα παιδιά μου αγκαλιά, δεν περιγράφεται με λόγια» εξομολογείται η γνωστή πολιτικός

Μία άκρως συγκινητική και ειλικρινή συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 12/4, στην Κατερίνα Καινούργιου η Όλγα Κεφαλογιάννη.  Η γνωστή πολιτικός μίλησε για την ευτυχία της μητρότητας, τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να αποκτήσει τα δίδυμα παιδιά της, την εξωσωματική αλλά και τη σχέση της με τον συνθέτη, στιχουργό και παραγωγό Μίνω Μάτσα.

«Οποιαδήποτε γυναίκα έχει χαρεί και έχει γίνει μητέρα, έχει νιώσει αυτή τη συγκλονιστική αλλαγή στη ζωή. Για μένα, επειδή έγινα μητέρα σε μεγάλη ηλικία και σε μια στιγμή που το είχα ξεγράψει, όταν συνέβη, αισθάνθηκα ότι ο Θεός μου έδωσε μια πολύ μεγάλη δεύτερη ευκαιρία και είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου και με βοήθησαν αυτό το μεγάλο όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Όταν προσπαθείς και δεν συμβαίνει, είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευση που έχεις, μια αίσθηση απώλειας και πολλές φορές απογοητεύεσαι τόσο πολύ, που δεν θες να συνεχίσεις και το βάζεις κάτω. Δεν πρέπει να το βάζεις ποτέ κάτω! Έχω κάνει εξωσωματική, δεν είναι ταμπού και πρέπει να το λέμε. Είναι ένα ζήτημα που και πρακτικά έχει μεγάλο οικονομικό κόστος. Κάνω μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορούν οι γυναίκες να έχουν οικονομική υποστήριξη. Ως γυναίκα πολιτικός, θέλω να δώσω με κάθε τρόπο στη γυναίκα τη δυνατότητα να γίνει μητέρα. Θα είμαι εδώ και θα το προσπαθήσω μέχρι να το καταφέρω.

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ένας Γολγοθάς, έχει ένα προσωπικό κόστος και είναι ψυχοφθόρο. Το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο και η αγωνία και η απογοήτευση είναι μέσα στη διαδικασία. Όταν παίρνεις τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, είναι τέτοια η χαρά που ξεκινάει η διαδικασία της προσμονής, τα ξεχνάς όλα. Ήμασταν μαζί με τον σύζυγό μου, όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος. Ήταν μαζί μου στην αίθουσα του τοκετού. Ήταν μέσα μαζί μου, βάλαμε και μουσική δική του, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή» εξομολογήθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Εν συνεχεία, η 46χρονη πολιτικός ανέφερε: «Η στιγμή που πήρα τα δίδυμα παιδιά μου στην αγκαλιά, δεν περιγράφεται με λόγια. Τα συναισθήματα που νιώθεις είναι συναισθήματα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν. Ο σύζυγός μου δουλεύει από το σπίτι για να είναι μαζί με τα μωρά. Εύχομαι, όταν μεγαλώσουν, να ασχοληθούν με την μουσική».

Τέλος, για την υπόθεση της Πάτρας, με τον θάνατο  των τριών παιδιών, η Όλγα Κεφαλογιάννη σχολίασε: «Έχει σοκαριστεί όλος ο κόσμος στην Ελλάδα. Είναι τόσο ανατριχιαστικό, μία τραγωδία που δεν τη χωράει ο νους μας».

Μιχάλης Ζαμπίδης: Θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά – «Περιμένω πώς και πώς αυτό το υπέροχο δώρο»

MasterChef Spoiler: Δοκιμασία αποχώρησης με πρωταγωνιστή το ψάρι – Τρεις παίκτες αναμετρούνται και παλεύουν για την παραμονή τους στο διαγωνισμό