Ελένη Φιλίνη: Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις που βίωσε και η συνεργασία με κάποιους από τους καταγγελλόμενους – VIDEO

March 5, 2021

Kαλεσμένη στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η Ελένη Φιλίνη η οποία αναφέρθηκε στο κύμα καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στον χώρου του θεάματος το τελευταίο διάστημα.
“Έχω ζήσει πολλές γενιές και ευτυχώς είχα την τύχη να συνεργαστώ και με σπουδαίους ανθρώπους γιατί αλλιώς μπορεί να τα είχα παρατήσει όταν μου συνέβησαν κάποια πράγματα. Δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό” είπε αρχικά η Ελένη Φιλίνη και συνέχισε περιγράφοντας το πρώτο περιστατικό παρενόχλησης που δέχτηκε στην ηλικία των 17 ετών.
“Εγώ ξεκίνησα από το μόντελινγκ. Το πρώτο σοκ που πέρασα ήταν όταν μια μέρα που πήγα σε βιοτεχνία για δειγματισμό και εκεί που πήγα για να δοκιμάσω τα ρούχα, βγαίνω και βρίσκω τον άνθρωπο ολόγυμνο. Ήμουν 17 χρονών. Όσο και να είσαι όμως είναι σοκ. Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να ουρλιάξεις. Σκέφτηκα αυτομάτως τι θα γίνει με τη γυναίκα του. Είναι τραγικό. Φαντάζεσαι τι σοκ είναι για μια γυναίκα να δει έτσι τον άντρα της. Βούτηξα ένα μπουκάλι ουίσκι και του είπα ότι δε θέλω να τον ξαναδώ στα μάτια μου και ότι θα του το φέρω στο κεφάλι. Έφυγα και δεν τον ξαναείδα. Δεν το είπα τότε πουθενά, στη μητέρα μου το είπα πολύ μετά γιατί δε θα με άφηνε να δουλέψω..” είπε.
Λίγο μετά περιέγραψε ένα άλλο περιστατικό που βίωσε όταν ήταν στο δεύτερο έτος της δραματικής.
“Στο δεύτερο έτος της δραματικής ψάχνανε μια ηρωίδα, με επέλεξαν, μου λέει μια μέρα ο σκηνοθέτης να πάμε να δούμε τους χώρους και όπως πάμε γυρίζει και μου λέει “εγώ κάνω κουμάντο, αν δεν έρθεις μαζί μου δε θα πάρεις τον ρόλο”, δεν πήγα να το πω τότε πουθενά. Ποιος θα με πίστευε;” αποκάλυψε ενώ λίγο μετά ανέφερε,  “Όταν είσαι στα πρώτα σου βήματα και σου συμβούν αυτά… Αυτά που γίνονται σήμερα, εγώ σηκώνω τα χέρια. Όταν μιλούσαμε παλιότερα δεν υπήρχε καμία αντίδραση και μάλιστα βγαίνανε και μας ειρωνευόντουσαν; Γιατί πριν; Έπρεπε να έρθει το #metoo; Και οι ίδιοι οι ηθοποιοί δεν αντιδρούσαν… Μου έχει κάνει εντύπωση που τα μισά από τα παιδιά αυτά ήταν ανήλικα. Βιαστήκανε έξι ετών και αυτό λέει παραγράφεται. Αυτό είναι φόνος είναι χειρότερο και από φόνος”.
Όσο για τον πολύ γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη που καταγγέλθηκε πρώτος από τη Ζέτα Δούκα είπε,  “Όταν συνεργάστηκα εγώ μαζί του σκηνοθέτης ήταν ο Σακελλάριος, δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα” και συνέχισε αναφερόμενη σε έναν άλλο γνωστό ηθοποιό που έχει καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχλησε, “Ήμασταν και συμμαθητές, είναι απίστευτο για μένα. Δε του το χα. Και εμένα με φλέρταρε σαν άνδρας αλλά ήταν κύριος. Δεν αισθάνθηκα άβολα”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ελένη Φιλίνη αναφέρθηκε σε παρενόχληση που βίωση από τη σύζυγο σκηνοθέτη.
“Για έναν είχα ακούσει. Εγώ είμαι λίγο στον κόσμο μου. Δεν είμαι σε παρέες… Είχα ακούσει για έναν ότι είναι γυναικάς και την έπεφτε, δε μπορώ να ξέρω σε τι βαθμό. Με καλούν σπίτι του με τη γυναίκα του, καθόμασταν, μιλάμε, κάποια στιγμή πλησιάζει, πλησιάζει η σύζυγος και έρχεται και μου κολλάει. Η σύζυγος, αυτός δεν έκανε τίποτα. Άρχισε να με χαϊδεύει να μου λέει πόσο ωραία είμαι…. Έφυγα όπως, όπως και δεν ξανασήκωσε τηλέφωνο”.

. Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις που βίωσε και η συνεργασία με κάποιους από τους καταγγελλόμενους – -.

Survivor: Αποχώρησε ο Chris Σταμούλης

Ελένη Φιλίνη: “Πήγα να δοκιμάσω τα ρούχα, βγαίνω και τον βρίσκω ολόγυμνο μπροστά μου”