Ο ρόλος της φαρμακευτικής κάνναβης στη θεραπεία του χρόνιου πόνου

Η θεραπευτική κάνναβη έχει δείξει θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του νευρικού συστήματος. Πλέον, αυτή η θεραπευτική επιλογή είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας, με τα πρώτα προϊόντα κάνναβης να γίνονται διαθέσιμα από τον Φεβρουάριο.

Στη Θεσσαλονίκη, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου εξέδωσε την πρώτη συνταγή για φαρμακευτική κάνναβη σε έναν ασθενή με χρόνιο νευροπαθητικό πόνο, ο οποίος δεν είχε βρει ανακούφιση από τις συμβατικές θεραπείες.

Μια επιστημονική εκδήλωση, με τίτλο «Κάνναβη & Επεμβατικές Τεχνικές στο Χρόνιο Πόνο», θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 30-31 Μαρτίου 2024. Θα συζητηθούν οι θεραπευτικές δυνατότητες της κάνναβης στον χρόνιο πόνο, καθώς και οι εξελίξεις στον τομέα.

Η φαρμακευτική κάνναβη προτείνεται για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου που σχετίζεται με καρκίνο ή νευροπαθή νοσήματα, όπως νευραλγίες και σπαστικότητα. Η χρήση της μειώνει τη χρήση οπιοειδών και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η θεραπεία περιλαμβάνει ξηρούς ανθούς κάνναβης για εισπνοή, που περιέχουν THC και CBD. Το κόστος της θεραπείας επιβαρύνει τον ασθενή, αφού δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικοί θα μιλήσουν στην εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη, με έμφαση στην εμπειρία τους στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που μπορούν να συνταγογραφήσουν τη φαρμακευτική κάνναβη.

Written by admin

MasterChef: Ο αποχωρησμός του αρχηγού και η οργή του δεν αφήνει κανέναν ανέγνωστο

Η σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο: Κρίσιμες εξελίξεις