Ο Νεύτωνας είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου: Η ημερομηνία που είχε δώσει πλησιάζει (vid)

Η ανατριχιαστική προφητεία του Ισαάκ Νεύτωνα για το τέλος του κόσμου.
Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κάνει προβλέψεις για το τέλος του κόσμου δίνοντας μάλιστα, συγκεκριμένες ημερομηνίες με τις περισσότερες από αυτές να πέφτουν έξω.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ισαάκ Νεύτων, ο οποίος το 1704 είχε κάνει μια ανατριχιαστική πρόβλεψη, με την ημερομηνία που είχε δώσει για τη συντέλεια του κόσμου να πλησιάζει.

Ο Άγγλος φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος, φιλόσοφος, αλχημιστής και θεολόγος υπολόγισε σχολαστικά μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταστροφή του κόσμου, βασιζόμενος στη μελέτη των θρησκευτικών κειμένων, ιδίως της Βίβλου.

Σύμφωνα με τα ευρήματά του, ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα αντικατασταθεί από μια κυριολεκτική «Βασιλεία των Ουρανών» στη Γη το έτος 2060.

Ο Διευθυντής του Newton Project Canada, Stephen Snobelen, σε ένα blog του ανέφερε: «Ο Νεύτων πίστευε και στον Θεό και θεωρούσε ότι η Βίβλος ήταν μια αποκάλυψη από Αυτόν. Πίστευε επίσης, ότι ο Θεός δεν είναι δεσμευμένος από τον χρόνο όπως οι άνθρωποι, επιτρέποντάς Του να δει το «τέλος από την αρχή. Έτσι, για να χρησιμοποιήσω τα ίδια τα λόγια του, ο Νεύτωνας ήταν πεπεισμένος ότι οι ιερές Προφητείες της Γραφής δεν είναι τίποτα άλλο από ιστορίες των μελλοντικών πραγμάτων. Ταυτόχρονα, η βιβλική προφητεία είναι γραμμένη σε άκρως συμβολική γλώσσα που απαιτεί επιδέξια ερμηνεία. Ο Νεύτωνας ανταποκρίθηκε σε αυτήν την πρόκληση καθώς προσπαθούσε να ανακαλύψει το μέλλον του κόσμου με τα λόγια των προφητών».

Για να φτάσει στην ημερομηνία της συντέλειας του κόσμου, ο Νεύτων χρειάστηκε να κάνει μερικές εξισώσεις σε ένα κομμάτι χαρτί με τον Snobelen να λέει ότι οι υπολογισμοί που χρησιμοποιήθηκαν ήταν «απλή αριθμητική που μπορούσε να εκτελεστεί από ένα παιδί» με βάση διάφορες χρονικές περιόδους. Έτσι κατέληξε ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2060.

Αν και ο Νεύτωνας προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «πόλεμοι και κατακλυσμοί» το 2060, ο Snobelen πρόσθεσε: «Για τον Νεύτωνα, το 2060 μ.Χ. θα ήταν περισσότερο σαν μια νέα αρχή. Θα ήταν το τέλος μιας μεγάλης εποχής και η αρχή μιας νέας εποχής».

Το αν η πρόβλεψή του αποδειχθεί ακριβής θα το μάθουμε σε 36 χρόνια…

www.gazzetta.gr

To «fresh-news.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Η Ταχεία Πώληση των Μετοχών της Amazon από τον Τζεφ Μπέζος: Πόσο Κέρδισε;

Η Casablanca κλέβει την παράσταση στην πρεμιέρα του My Style Rocks