Η Ταχεία Πώληση των Μετοχών της Amazon από τον Τζεφ Μπέζος: Πόσο Κέρδισε;

Ο Τζεφ Μπέζος «ξεφορτώθηκε» 14 εκατομμύρια μετοχές της Amazon αξίας περίπου 2,4 δισ. δολαρίων, ολοκληρώνοντας σε μόλις εννέα ημέρες διαπραγμάτευσης το σχέδιό του για την πώληση έως και 50 εκατομμυρίων μετοχών.

Η τελευταία συναλλαγή, η οποία ανεβάζει το συνολικό ποσό από τις ρευστοποιήσεις του στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, πραγματοποιήθηκε σε τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης που ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα. Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν είχε προχωρήσει σε πώληση μετοχών από το 2021.

Ο Μπέζος, ο οποίος ίδρυσε την Amazon και είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας διαστημικής εξερεύνησης Blue Origin και της Washington Post, δεν έχει γνωστοποιήσει τα σχέδιά του για τα έσοδα. Ο ίδιος ανακοίνωσε στις 2 Νοεμβρίου ότι μετακομίζει από το Σιάτλ στο Μαϊάμι.

Η πολιτεία της Ουάσινγκτον καθιέρωσε φόρο κεφαλαιακών κερδών 7% το 2022 – κάτι που δεν ισχύει στη Φλόριντα – γεγονός που σημαίνει ότι η μετεγκατάσταση του Μπέζος πιθανώς τον γλιτώνει από φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Ο Μπέζος έχει καθαρή περιουσία ύψους 191,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Εκπρόσωποι της Amazon και του Μπέζος δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα του πρακτορείου ειδήσεων για σχολιασμό.

Written by admin

Η μακρά αποχή μου από το τραγούδι: Η εξομολόγηση του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου

Ο Νεύτωνας είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου: Η ημερομηνία που είχε δώσει πλησιάζει (vid)