Ο δράστης υπό κατάλληλη παρακολούθηση στο ψυχιατρείο

Η αστυνομία ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον θανάτο μιας 28χρονης γυναίκας από τα χέρια του πρώην συντρόφου της. Οι λεπτομέρειες είναι οι ακόλουθες:

Γύρω στις 22:10 το βράδυ της χθεσινής ημέρας (1 Απριλίου 2024), το θύμα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων με έναν γνωστό της και εξήγησε τα γεγονότα που είχαν συμβεί στο παρελθόν με τον πρώην σύντροφό της. Επίσης ανέφερε ότι τον προηγούμενο και την ίδια μέρα είδε τον πρώην σύντροφό της έξω από το σπίτι της.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Αστυνομικό Τμήμα, δεν κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της, αλλά ζήτησε να τη μεταφέρουν με αστυνομικό αυτοκίνητο στο σπίτι της.Όταν βγήκε από το Αστυνομικό Τμήμα, κάλεσε την Άμεση Δράση, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με τον γνωστό της, ξαφνικά δέχτηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος την τραυμάτισε με μαχαίρι θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται υπό κατάλειψη σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αθήνας. Επιπλέον, από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός για την αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας, που έχει διανεμηθεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα που ασχολούνται με τέτοιες υποθέσεις και ενημερώνεται συνεχώς.

Επίσης, από το 2023, τα θύματα έχουν πρόσβαση σε μια ειδική εφαρμογή για άμεση και έγκαιρη κλήση της αστυνομίας σε περίπτωση κινδύνου. Τέλος, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κινήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εξέταση των ενεργειών των αστυνομικών που ανέλαβαν την υπόθεση.

Written by admin

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Είναι τελείως διαφορετική αυτή η εγκυμοσύνη

Μαρίνα Πατούλη: Αντιδράσεις για τα φίλτρα στη φωτογραφία της – Νόμιζα πως έβλεπα την Καινούργιου, της γράφουν