Νικολαΐδης: «Θα μπορούσα να κατακτήσω το χάλκινο»

Νικολαΐδης: «Θα μπορούσα να κατακτήσω το χάλκινο»

Μία ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 έφτασε ο Μάνος Νικολαΐδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στον μικρό τελικό στην κατηγορία των 68κ. ελληνορωμαϊκής και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 6-4 από τον Λευκορώσο Ζιάνκο.

Η έκβαση του αγώνα αδικεί πολύ τον Ελληνα πρωταθλητή που ήλεγχε την αναμέτρηση κι έχασε από απειρία. Ο Μάνος Νικολαΐδης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΠ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την 5η θέση στην Ευρώπη.

«Ηταν πολύ μεγάλη εμπειρία η διοργάνωση. Τόσο για μένα όσο και για τους υπόλοιπους συναθλητές μου που συμμετείχαμε θα μας βοηθήσει πολύ για τη συνέχεια. Ήμασταν όλοι χαρούμενοι που επιστρέψαμε στην δράση», ήταν τα πρώτα λόγια του Νικολαΐδη, ο οποίος δεν έκρυψε την στεναχώρια του, που τελικά δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο.

«Είμαι ικανοποιημένος από την 5η θέση. Είμαι πέμπτος στην Ευρώπη και αυτό μου δίνει χαρά. Αρχικός μου στόχος στη διοργάνωση ήταν να αποκτήσω εμπειρίες, αλλά ειλικρινά ονειρευόμουν μια θέση στο βάθρο».

Ο Μάνος Νικολαΐδης αν και μόλις 15 χρονών είναι ιδιαίτερα ώριμος, γεγονός που δίνει μεγάλες ελπίδες για το μέλλον του. «Κάθε φορά που βλέπω τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ιδρώνω! Βλέπω τα λάθη που έκανα και καταλαβαίνω πως θα μπορούσα να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο. Όταν είσαι παρατηρητής ενός αγώνα τα βλέπεις όλα διαφορετικά. Σίγουρα το συναίσθημα να κατακτάς ένα μετάλλιο σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι απερίγραπτό, αλλά το γεγονός ότι δεν ανέβηκα στο βάθρο μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Είναι ευκαιρία να δω τα λάθη μου και να τα διορθώσω και να μην κρυφτούν κάτω από το χαλάκι μιας επιτυχίας!!».

Τέλος ο Μάνος Νικολαΐδης ανυπομονεί για το μέλλον και να βρεθεί στις παλαίστρες… «Επόμενος μεγάλος στόχος μου είναι το Βαλκανικό πρωτάθλημα, αλλά ανυπομονώ για όλες τις διοργανώσεις. Μου αρέσουν οι αγώνες. Επομένως θα ακολουθήσω το πρόγραμμα του προπονητή μου και θα οριοθετήσουμε τους νέους μας στόχους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Διονύση Κατηφόρη γιατί είναι δίπλα μου από τα πρώτα μου βήματα στην Πάλη έως και σήμερα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Παπαγεωργίου, καθώς και τους Κώστα Αρκουδές, Αλέξη Κολιτσόπουλο και Δημήτρη Αβράμη που με βοήθησαν πάρα πολύ με την τεράστια εμπειρία τους.

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

Χamos

Ένα ποτηράκι κρασί από τα …νεολιθικά χρόνια και πλιγούρι 4000 ετών!

elenh menegakh

Ελένη Μενεγάκη: Παίζει με την 6χρονη Μαρίνα στον κήπο του σπιτιού τους