Μαίρη Συνατσάκη: Πώς η Κουτσελίνη έβγαλε στη… σέντρα την influencer, την «ξεσκίζουν» στα social – Ποιοι είναι υπέρ της και ποιοι κατά (VIDEO)

Για το περιστατικό που είχε συμβεί πριν από χρόνια στον αέρα του Spata Live, όταν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η Μαίρη Συνατσάκη είχαν αναφερθεί στην κόρη της, απάντησε σήμερα η Ζήνα Κουτσελίνη.

«Η κυρία Συνατσάκη δεν νομίζω να περιορίστηκε ποτέ ο αυθορμητισμός της. Άλλωστε, κάποτε σε μια εκπομπή που ήταν, έβρισε το παιδί μου, μαζί με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Αν τον είχε περιορίσει τον εαυτό της, ενδεχομένως να το είχε σκεφτεί καλύτερα. Είναι ωραίο οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό και οι ίδιοι, να το θυμούνται, όταν μετά από χρόνια κρίνουν τους άλλους», είπε αρχικά η Ζήνα Κουτσελίνη.

Η Ζήνα Κουτσελίνη είπε στη συνέχεια: «Η κυρία Συνατσάκη μαζί με τον κύριο Ουγγαρέζο τότε, είχα δώσει μια συνέντευξη για την κόρη μου, όπου μιλούσα κι έλεγα ότι η κόρη μου είναι μικρή και της αρέσει πολύ η μαγειρική και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει σεφ. Και πετάγεται ο Ουγγαρέζος τότε σε όλη την παρέα και είπαν “θα σε πάει αίμα” και γελούσαν όλοι μαζί, αυτός ήταν ο τίτλος της εκπομπής. Επειδή την κόρη μου τη λένε Έμμα, ότι θα με πάει… αίμα! Και πέταξαν τότε το περιοδικό κάτω τότε με σνομπισμό. Όλα αυτά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, κάποια χρόνια πίσω».

Η Ζήνα Κουτσελίνη ανέφερε επίσης: «Να μην τα ξεχνάμε αυτά και η κυρία Συνατσάκη νομίζω ότι δεν είναι στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή, γιατί δεν ξέρω και αν της έγινε κάποια πρόταση για να είναι στην τηλεόραση. Ελπίζω στο μέλλον να της γίνουν πολλές προτάσεις και να είναι στην τηλεόραση. Δεν μου αρέσει όταν κάθομαι στο τάμπλετ, στο καναπέ μου και σχολιάζω τα πάντα, να ξεχνάω τα πράγματα που διέπραξα εγώ. Τώρα θα μου πεις ότι ήταν μικρή σε ηλικία τότε, εννέα χρόνια πίσω, θα το δεχτώ, θα το αφουγκραστώ και θα το αποδεχτώ εν μέρει».

Κλείνοντας, η Ζήνα Κουτσελίνη απάντησε: «Από τη διευθυντική μου θέση ίσως επέλεγα τη Μαίρη Συνατσάκη, αλλά δεν την ενδιαφέρει η τηλεόραση γιατί κάποιος την “πνίγει”. Και δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία να την “πνίξω” κι εγώ».

Η απάντηση της Συνατσάκη

Μετά από όσα δήλωσε η Ζήνα Κουτσελίνη για την Μαίρη Συνατσάκη και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, όταν είχαν αναφερθεί με ειρωνικό τρόπο στο παιδί της από τον αέρα της εκπομπής «Spata Live», η Μαίρη Συνατσάκη έδωσε την απάντησή της στο Πρωινό, μέσω της δημοσιογράφου Φαίης Φώτου.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαίρη Συνατσάκη ανέφερε τα εξής: «Επειδή ευτυχώς υπάρχει το απόσπασμα της συγκεκριμένης τηλεοπτικής στιγμής είναι απολύτως φανερό ότι δεν βρίζω το παιδί κανενός ανθρώπου. Ο τρόπος που διαβάζω το απόσπασμα είναι πράγματι εκνευριστικός. Έχω μια υπερβολή και μια «τηλεοπτικίλα» εκείνης της εποχής που με ενοχλεί. Ουσιαστικά αυτό έλεγα και στο podcast. Ότι εκείνα τα χρόνια που έκανα τηλεόραση έπρεπε να είμαστε όλοι κάπως για να μοιάζουμε «τηλεοπτικές φιγούρες». Με βρίσκω ενοχλητική στο ύφος που διαβάζω το κείμενο και τις ερωταπαντήσεις καθώς και με το γεγονός ότι πετάω το περιοδικό αλλά επαναλαμβάνω πουθενά δεν βρίζω το παιδί της κυρίας Κουτσελίνη.

Επίσης το «I rest my case» είναι ξεκάθαρο σχόλιο απέναντι στο «η κυρία που έχουμε στο σπίτι θα μας πλένει τα πιάτα». Μου φάνηκε λίγο νεόπλουτο. Δεν έχω μιλήσει μαζί της ποτέ ούτε πριν ούτε μετά από αυτό το απόσπασμα. Έτσι θα έπρεπε να έχει γίνει όμως. Από τότε κιόλας. Ειλικρινά όμως θεωρώ πολύ σοβαρό εννιά χρόνια μετά να υπάρχει ο τίτλος για εμένα «Η Συνατσάκη έβρισε το παιδί μου» ενώ αποδεδειγμένα δεν το έχω κάνει. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατηγορία χωρίς καμία απόδειξη και χωρίς κανένα λόγο».

Ποιοι είναι υπέρ και ποιοι κατά της Μαίρης Συνατσάκη

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε στο «Πρωινό» πως: «Όταν κουνάς πολύ έντονα το δάχτυλο και στιγματίζεις ανθρώπους και συμπεριφορές, θα πρέπει να περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα βγουν και τα δικά σου. Οι δικές σου συμπεριφορές και προσεγγίσεις στη φόρα».

Πιο αναλυτικά, ο δημοσιογράφος είπε: «Έχουν δύο σε κάτι δίκιο για τη Συνατσάκη. Η Συνατσάκη από κάποια στιγμή και μετά από όταν έφυγε από την τηλεόραση, που από ότι φάνηκε την έπνιγε, γιατί έμπαινε σε έναν ρόλο που δεν της πήγαινε… Μετά ο ρόλος που απέκτησε η Μαίρη, που έγινε μανούλα, απέκτησε οικογένεια, είπε κάποια προβλήματα υπερασπίζοντας ανθρώπους που αποτελούσαν κάποτε μειοψηφία. Όλα αυτά τέλεια. Το θέμα είναι το εξής. Με τη Μαίρη έχουμε συνεργαστεί δύο χρονιές και έχουμε συνεργαστεί και καλά και την πίστευα πάρα πολύ εγώ. Άλλο θέλω να πω, η Μαίρη Συνατσάκη στην πορεία, πολλές φορές, όταν σήκωσε την bandiera rossa της επανάστασης του πολιτικά ορθού και καλά έκανε, ήταν ιδιαίτερα αυστηρή. Και κούνησε πολύ έντονα το δάχτυλο. Όταν λοιπόν, ακόμα και όταν έχεις δίκιο, κουνάς πολύ έντονα το δάχτυλο και στιγματίζεις ανθρώπους και συμπεριφορές, να ξέρεις, να περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα βγουν και τα δικά σου. Όχι λάθη, αλλά και οι δικές σου συμπεριφορές και προσεγγίσεις στη φόρα. Είναι νομοτελειακό».

Από την άλλη, η Σταματίνα Τσιμτσιλή επισήμανε για τη Μαίρη Συνατσάκη, πως: «Όταν τάσσεσαι υπέρ των αδυνάτων, είναι περίεργο να προσβάλλεις μια γυναίκα για τις πλαστικές».

Μέσα από το «Happy Day», η παρουσιάστρια ανέφερε ότι: «Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά άκομψο γιατί όταν είσαι μια γυναίκα που έχεις αποδείξει ότι έχεις ενσυναίσθηση, ότι τάσσεσαι στο πλευρό των αδυνάμων… Εγώ δεν θα ξεχάσω που η Συνατσάκη ήταν στο πλευρό της Ιωάννας Τούνη για το βίντεο που είχε διαρρεύσει από σύντροφό της για να την εκθέσει. Τότε είχε μπει μπροστά πρώτη. Όταν τάσσεσαι υπέρ των αδυνάτων, ακούγεται λίγο περίεργο να προσβάλλεις μια γυναίκα επειδή επέλεξε να κάνει πλαστικές. Εγώ αυτό που θα επαναλάβω ότι όλοι όσοι είμαστε εδώ αλλά και στις άλλες εκπομπές στο παρελθόν μπορεί να έχουμε κάνει κάτι αντίστοιχο. Και εγώ το ίδιο θέμα αλλιώς θα το σχολίαζα στα 20 αλλιώς στα 30 αλλιώς στα 40, ανάλογα τις εμπειρίες και πολλά άλλα».

Με τη σειρά της, η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης 28 Νεομβρίου στο «Mega Καλημέρα», ότι υπάρχουν άλυτα ζητήματα, ανάμεσα στην ίδια και τη Μαίρη Συνατσάκη. «Εγώ με τη Μαίρη έχω ένα προσωπικό και δεν το έχουμε λύσει. Κάποια στιγμή ίσως να πρέπει και να το λύσουμε, το οποίο έχει ξεκινήσει από την ίδια τη Μαίρη. Κάνει φάουλ η Μαίρη, δεν είναι ότι επειδή πρεσβεύει την αγάπη, την αποδοχή και την πολιτική ορθότητα, δεν κάνει λάθη. Σαφώς και κάνει λάθη» είπε η παρουσιάστρια.

Συνέχισε, τονίζοντας: «Δεν μπορώ όμως παρά να της αναγνωρίσω το γεγονός ότι κάνει και αυτοκριτική. Η αυτοκριτική που έκανε ήταν πάρα πολύ ουσιώδης. Επίσης ταυτίζομαι με τη Ζήνα γιατί καταλαβαίνω ότι σε όποιο φάσμα και πλαίσιο αν αγγίζεις το παιδί του άλλου, όταν είσαι μάνα βγάζεις νύχια. Η αλήθεια είναι όμως και να είμαστε αντικειμενικοί ότι δεν την έβρισε η Μαίρη. Προσπαθώ να έχω όσο πιο αντικειμενική ματιά γίνεται, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κι ένα προσωπικό φίλτρο που με εμποδίζει να δω ξεκάθαρα τις προθέσεις της Μαίρης».

Μέσα από το «Fay’s Time», η Φαίη Σκορδά σχολίασε τις παραπάνω εξελίξεις, ως εξής: «Ενοχλήθηκε που αναφέρθηκαν στο παιδί της, αυτό ήταν και τίποτα άλλο. Το θέμα με το παιδί της είναι πάνω από όλα. Δεν γίνεται να την πείραξε περισσότερο ο σχολιασμός για τις πλαστικές, παρά για το παιδί».

Συνέχισε, τονίζοντας: «Το παράπονό της ήταν ότι η Μαίρη δεν έδειξε σεβασμό απέναντι στην ίδια ως μάνα και ως γυναίκα. Είμαι κάθετη για το θέμα με το παιδί, δεν δέχομαι τίποτα από κανέναν. Έχω συνεργαστεί με τη Μαίρη Συνατσάκη πάρα πολλά χρόνια, ποτέ δεν την πέτυχα μια στιγμή να κάνει ένα απρεπές σχόλιο. Δεν μπόρεσε να υπηρετήσει τον ρόλο του να βρίσκεται σε κάποιο πάνελ κάποιες εκπομπής». Τέλος, η Φαίη Σκορδά είπε: «Μπορεί να μην είναι ευχάριστο και στη Μαίρη. Δεν ήταν ο εαυτός της και για αυτό δεν το συνέχισε. Μέχρι να φτάσει σε αυτή την επιλογή, σίγουρα θα έχει κάνει και ατοπήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει όμως, ότι όλος ο κόσμος της είναι αυτός».

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος έκανε το δικό του σχόλιο, λέγοντας: «Εμένα αυτό που μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση είναι ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο που εμφανίζονται – και το έχουν αποφασίσει μόνοι τους – ως θεματοφύλακες της πολιτικής ορθότητας».

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Όταν αυτά τα πρόσωπα που έχουν αυτοβαφτιστεί “θεματοφύλακες της πολιτικής ορθότητας” υποπέφτουν σε πολύ σοβαρά ατοπήματα – όπως είχε συμβεί αν θυμάστε το είχα πει με τη Δανάη Μπάρκα για το θέμα της Μαρίας Σολωμού που είχε μιλήσει και για τη σχέση και για τη διαφορά ηλικίας της Μαρίας με τον “σύντροφό” της – έτσι και εδώ, επειδή και η Μαίρη Συνατσάκη και αν είναι πρόσωπο που έχει αυτοπαρουσιαστεί ως θεματοφύλακας της πολιτικής ορθότητητας, καλό είναι να θυμόμαστε αυτά τα πράγματα, γιατί κανείς δεν είναι άγιος και όταν κάνει μία χοντράδα ένας άνθρωπος που το παίζει ο απόλυτος politically correct, φαίνεται διπλή».

Το σχόλιο της Μαρίας Σολωμού σχετικά με τις δηλώσεις της Ζήνας Κουτσελίνη για τη Μαίρη Συνατσάκη, ζήτησε ρεπόρτερ.  Η ηθοποιός μίλησε στο «Super Κατερίνα» και είπε αρχικά για το θέμα: «Δεν το άκουσα και δεν το είδα ακριβώς, έχω ενημερωθεί για λίγα πράγματα. Μια ερώτησή μου είναι: γιατί τώρα όλα αυτό; Μετά από 9 χρόνια, πως προέκυψε να γίνει θέμα κάτι τέτοιο;». Πρόσθεσε ακόμη, ότι: «Το μόνο που έχω να πω σίγουρα, επειδή τη Μαίρη την ξέρω προσωπικά. Είναι ένα παιδί η Μαίρη, που αν κάποιος ξέρει και ζει political correct και το εφαρμόζει στη ζωή του και δεν το έχει ως βιτρίνα, είναι η Μαίρη».

Στη συνέχεια τόνισε: «Της Μαίρης δεν της πήγε ποτέ η τηλεόραση. Είναι τόσο καλή σε όλα τα άλλα που κάνει… Δεν ξέρω γιατί ασχολήθηκε με την τηλεόραση. Νιώθω ότι είναι ένα κομμάτι, το οποίο δεν είναι η Μαίρη. Ξέρει η Ζήνα Κουτσελίνη, γιατί είναι στη δουλειά τόσα χρόνια και έχει υπάρξει και η ίδια πίσω από τις κάμερες και μπορεί να έχει γίνει πιεστική, τι πάει να πει να βγει κάτι πιο juicy. Πριν 10 χρόνια ήταν διαφορετικά. Αλλά και πάλι δεν βρίσκω κάτι το οποίο να είναι τόσο έντονο που να το ανασύρεις μετά από χρόνια. Αν σου πω εγώ τι κρατημένα έχω… Γιατί να γίνει αυτό τώρα και με ένα άτομο που δεν έχει να του προσάψει κανείς κάτι για τους τρόπους του; Είναι ένα παιδί που δεν έχει κακία μέσα του».

Ακόμη, η Μαρία Σολωμού θέλησε να επισημάνει ότι: «Ας αναλογιστούμε όλοι εμείς που καθόμαστε και είμαστε μπροστά στις εκπομπές ή στα πάνελ, κατά καιρούς τι έχει πει το στόμα μας. Επειδή η κυρία Κουτσελίνη είναι άνθρωπος της τηλεόρασης, οπωσδήποτε το αντιλαμβάνεται αυτό το πράγμα». Τέλος, είπε: «Δεν μου κάνει εντύπωση να με πιάσει κάποιος στο στόμα του εμένα, και τώρα με πιάνουν και βρίζουν… Ειδικά για τη Μαίρη όμως το λέω, γιατί είναι ένα παιδί που δεν προκαλεί και δεν έχει κακία μέσα του. Δεν το λέω γιατί τη συμπαθώ, αλλά γιατί έτσι είναι».

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Νομεβρίου συνέντευξη στο «Στούντιο 4» και όπως ήταν αναμενόμενο, σχολίασε τις εξελίξεις με τη Μαίρη Συνατσάκη και τη Ζήνα Κουτσελίνη. Η Ντορέττα Παπαδημητρίου είχε καλεσμένη τη YouTuber και φίλη της στη ραδιοφωνική της εκπομπή, η οποία έκανε μια αναφορά στην περίοδο που παρουσίαζε εκπομπές στην τηλεόραση. Μετά από τις δηλώσεις της, η Μαίρη Συνατσάκη βρέθηκε στο στόχαστρο όταν η Ζήνα Κουτσελίνη, είπε ότι «έβρισε το παιδί της».

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου είπε: «Έξω από το ραδιόφωνο σήμερα ήταν στα αλήθεια πάρα πολλοί δημοσιογράφοι που με ρώτησαν το ίδιο πράγμα και είπα το εξής. Θεωρώ ότι όλο αυτό που έχει συμβεί και συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι λίγο άδικο για την Μαίρη. Εγώ δεν θέλω να αναφερθώ προσωπικά στο ποιος είπε τι, γιατί όποιος και να το έλεγε και για όποιον και να το έλεγε, που θα έμπαινα να δω το απόσπασμα και θα έβλεπα ότι δεν συμβαίνει αυτό για το οποίο κατηγορείται ένας άνθρωπος, θα μου φαινόταν εξίσου άδικο. Δεν έχει να κάνει δηλαδή με το ότι είναι η Μαίρη».

Συνέχισε, λέγοντας: «Βγήκε ένας τίτλος ότι έβρισε το παιδί κάποιου ανθρώπου, που… αν είναι δυνατόν ποτέ, μπαίνεις και βλέπεις ένα απόσπασμα όπου βλέπεις όμως ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν ένα κακό αστείο, το οποίο και εμένα θα με ενοχλούσε εάν το έκανε κάποιος και εμπλέκονταν τα παιδιά μου με έναν τρόπο. Ένα κακό αστείο το οποίο δεν το έκανε η Μαίρη παρ’ όλα αυτά, δέκα χρόνια πριν, για το οποίο έχει ζητηθεί και συγγνώμη. Τώρα να βγαίνει 10 χρόνια μετά ένας τίτλος που λέει “η Μαίρη Συνατσάκη έβρισε το παιδί μου” μου φαίνεται λίγο άδικο».

Τέλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου είπε: «Δεν ήταν χαριτωμένο αστείο, να τα λέμε τα πράγματα όπως είναι, προφανώς όμως δεν είχε πρόθεση να θίξει κάτι και παίζει ρόλο και αυτό. Ακόμα και ρόλο όμως να μην παίζει, γιατί είσαι μάνα και ακούς κάτι τέτοιο να λέγεται που είναι λίγο κοροϊδευτικό, δεν θα κάτσεις να σκεφτείς πως «δεν είχε πρόθεση» και θα σε ενοχλήσει. Όμως μεταξύ τους, από ότι ξέρω, έχει λυθεί και η Μαίρη ήταν πριν 10 χρόνια και δεν ήταν μόνο αυτή στην εκπομπή, ήταν και άλλοι άνθρωποι στο πάνελ. Το βρίσκω άδικο για την Μαίρη, γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν βρίζει και είναι πολύ ευγενική γενικά».

Σπύρος Σαμοΐλης: «Η Μαίρη Συνατσάκη δεν είπε τίποτα, ζητώ δημόσια συγγνώμη»

Ο Σπύρος Σαμοΐλης τοποθετήθηκε σχετικά με την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στη Ζήνα Κουτσελίνη και τη Μαίρη Συνατσάκη.

Ο γνωστός make up artist συμμετείχε στο παρελθόν, στην εκπομπή, για την οποία ξέσπασαν αντιδράσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» εξήγησε πως ο ίδιος είχε κάνει το σχόλιο που ενόχλησε τη Ζήνα Κουτσελίνη, ενώ τόνισε πως η Μαίρη Συνατσάκη δεν είχε πει τίποτα σχετικό.

«Αρχικά, δεν θεωρώ τον εαυτό μου political correct. Σίγουρα είμαι ένας ευγενής άνθρωπος όμως. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα που κι εγώ παρακολούθησα, δεν χαρακτηρίζω την κυρία Κουτσελίνη για το αν κάνει πλαστικές ή όχι, παρά μόνο δίνω ένα γυναικείο τιπ ομορφιάς, αν κάνει οποιαδήποτε γυναίκα οποιαδήποτε πλαστική», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Η Μαίρη δεν σχολίασε κάτι κι αυτό είναι εντελώς ξεκάθαρο στο βίντεο. Οπότε, μου δημιουργείται κι εμένα μια υποψία και απορία για το ποιος ο λόγος που η κυρία Κουτσελίνη ανέφερε ένα περιστατικό του 2015, για το οποίο αν όντως είχε ενοχληθεί, το ανακαλεί το 2023 και προκαλεί μεγαλύτερο ζήτημα στην προσωπική της ζωή».

Εξήγησε επιπλέον, πως: «Δεν βρίσκω κάτι ωφέλιμο, ούτε στα σχόλια της εκπομπής, που εξυπηρετούσε τον σαρκαστικό της χαρακτήρα τότε, ούτε στα σχόλια της κυρίας Κουτσελίνη. Δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί ένας δημόσιος διάλογος. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, αυτός είμαι εγώ».

Τέλος, κατέληξε: «Για να ελαφρύνω το μνημονικό της κυρίας Κουτσελίνη, της ζητώ δημόσια συγγνώμη, γιατί το σχόλιό μου δεν ήταν ξεκάθαρο και παρερμηνεύτηκε. Σε καμία περίπτωση η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει να θίγω κανέναν άνθρωπο. Εύχομαι με αυτό να γίνουν ξεκάθαρες οι ευθύνες του εν λόγω αποσπάσματος και να λήξει εδώ».

dessou.gr

«Το πότε θα επιστρέψω στην τηλεόραση είναι κάτι που δε με απασχολεί» – Αποκαλυπτική Ιωάννα Μαλέσκου

Κωστής Μαραβέγιας: «Θα ήθελα να παίξω σε μια τηλεοπτική σειρά»