Μαύρο ρόδο spoiler: Αφήνει τον Βίκο κάγκελο!

Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, είδαμε πως η ψυχική υγεία της Αγγελικής είναι σε τραγική κατάσταση. Ο αποτυχημένος γάμος με τον Καστρινό, που παρά τις έντονες συγκρούσεις τους εκείνη συνεχίζει να έχει συναισθήματα, αλλά και η εξωσυζυγική της σχέση με τον Βίκο, την έχουν φτάσει στο σημείο με να στέκεται όρθια με χάπια και αλκοόλ.

ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ SPOILER: Αφήνει τον Βίκο κάγκελο!

Αυτή η κατάσταση έχει γίνει αντιληπτή ακόμα και από τα παιδιά της, όμως η ίδια φαίνεται να μην μπορεί να το διαχειριστεί. Μέσα σε όλα αυτά, ο γιος της έμαθε ποιος είναι ο εραστής της και της ρίχνει ευθύνες ανοιχτά για την διάλυση της οικογένειά τους.

Τα λόγια του Πέτρου την ταρακουνάν και η φυγή των παιδιών της στη Γερακιανή – ο Πέτρος για την Ελισάβετ και η Αλεξία για να μείνει μακριά από το χάος που επικρατεί στο σπίτι τους -, κάνουν την Αγγελική να αλλάξει και αποφασίζει να ασχοληθεί με ότι πολυτιμότερο έχει. Τα παιδιά της. Έτσι λοιπόν χωρίζει τον Βίκο αφήνοντάς τον άναυδο. Έπειτα η Αγγελική επιστρέφει στην Γερακιανή για να βρει τον Πέτρο και την Αλεξία και πηγαίνει στο μοναστήρι, όπου εκεί συναντά την ηγουμένη.

Η Αγγελική κάνει μια εκ βαθέων εξομολόγηση στην ηγουμένη, ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί τα λάθη της στη σχέση της με τον Θέμη και πως θέλει να κάνουν μια νέα αρχή Όσο για τον Θέμη, καλείται να αντιμετωπίσει μία νέα κατάσταση, ενώ παράλληλα είναι αποφασισμένος να βγάλει από την μέση τον Βίκο, ο οποίος βάζει στο στόχαστρο του ένα μέλος της οικογένειας Καστρινού.

Μαύρο ρόδο spoiler: Ο εισαγγελέας στο μοναστήρι

Παγιδευμένοι spoiler: Ένας νεκρός κι ένα θύμα!