Από το Love Island… στη φυλακή Φωτογραφία

Η 27χρονη σταρ του reality, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, ενδιάμεση στάση του ταξιδιού της για την …

Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με φίλο της, που μίλησε στην The Sun: «Η Κρόσλι ανυπομονούσε να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, τόπο καταγωγής της μητέρας της, όπου παρείχε εθελοντική εργασία και ξαφνικά μαραζώνει σε μια φυλακή του Ντουμπάι. Όλοι ξέρουν πόσο αυστηροί είναι οι νόμοι για τα ναρκωτικά εκεί. Πρέπει να είναι τρομοκρατημένη. Είχε σταματήσει στο Άμπου Ντάμπι για να αλλάξει αεροπλάνο με ανταπόκριση για την Ταϊλάνδη, αλλά το όνομά της προφανώς σήμανε συναγερμό.»

Οι αρχές στο Ντουμπάι δεν έχουν επιβεβαιώσει τον λόγο της σύλληψης της Κρόσλι, αλλά πριν από περίπου δύο χρόνια η influencer, φορώντας ένα πορτοκαλί μίνι φόρεμα, καταγράφηκε σε βίντεο να κρατά κλειστό το ένα ρουθούνι της, καθώς σνίφαρε κοκαίνη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο Ντουμπάι. Απ΄ό,τι φαίνεται, οι αρχές των ΗΑΕ εξακολουθούσαν να ερευνούν το παλιό βίντεο.

Ήταν τότε η εποχή που ορδές από influencers συνέρρεαν στο Ντουμπάϊ για να ξεφύγουν από τους περιορισμούς του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ισχυριζόμενοι ότι ήταν εκεί για δουλειά, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του lockdown. Η Κρόσλι ήταν μία απ΄αυτούς.

Η Κρόσλι συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε φυλακή του Ντουμπάι, όπου φέρεται να της απαγορεύθηκε να τηλεφωνήσει στην οικογένειά της, αλλά της επετράπη να στείλει ένα μόνο email. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε: «Είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές μετά τη σύλληψη ενός Βρετανού υπηκόου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Influencers και αλκοόλ στον “παράδεισο” του Ντουμπάι

Το Ντουμπάι φιλελευθεροποίησε πρόσφατα τους νόμους του για τα ναρκωτικά και στους για πρώτη φορά παραβάτες επιβάλλονται πλέον τουλάχιστον τρεις μήνες φυλάκιση και πρόστιμο μεταξύ 4.559 και 22.799 λίρες Αγγλίας. Πριν την φιλελευθεροποίηση, οι παραβάτες αντιμετώπιζαν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια φυλάκισης για οποιαδήποτε χρήση ναρκωτικών. Αφού εκτίσουν την ποινή φυλάκισης, οι παραβάτες απελαύνονται στη χώρα καταγωγής τους και τους απαγορεύεται να επιστρέψουν στα ΗΑΕ. Οι ποινές για εμπορία ναρκωτικών φθάνουν μέχρι και τη θανατική ποινή.

Η περίπτωση της Κρόσλι θεωρείται πως είναι μια αυστηρή προειδοποίηση για τους αλλοδαπούς που ζουν στα ΗΑΕ. H οργάνωση Detained in Dubai πιστεύει ότι χιλιάδες Βρετανοί έχουν συλληφθεί και εκατοντάδες φυλακίστηκαν τα τελευταία χρόνια λόγω των αυστηρών και άκρως αντιφατικών νόμων των ΗΑΕ.

Ηδη, ένας στρατός Βρετανών influences και αστέρων tv reality shows έχουν στρατολογηθεί για να δελεάσουν τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο να επιλέξουν για τις διακοπές τους την πόλη των ΗΑΕ, όπου ο φόρος 30% στο αλκοόλ καταργήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Για παράδειγμα, δύο συμμετέχουσες στο Love Island, η Μίλλι Κορτ και η Κλόι Μπάρους βρέθηκαν στις αρχές του 2023 – με την θεσμοθέτηση των φορολογικών αλλαγών- στο Ντουμπάι και για να διαφημίσουν τα μπαρ, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις του, ανέβαζαν πολλά βίντεο στο Instagram που τις έδειχναν να χορεύουν σε κλαμπ και να κάνουν ηλιοθεραπεία δίπλα σε πισίνες .

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, το υπερσυντηρητικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας λέγεται ότι σκέφτεται επίσης να επιτρέψει γενικώς την κατανάλωση αλκοόλ – για πρώτη φορά – σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί η χώρα από το προϊόν με το οποίο είναι μόνον γνωστή, δηλαδή το πετρέλαιο, αλλά και να ξεφύγει από την κακή της φήμη για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, όπως μεγάλα μουσικά φεστιβάλ.

Το Ντουμπάι, που είναι ο οικονομικός, εμπορικός και τουριστικός κόμβος των ΗΑΕ, πέραν της χαλάρωσης της νομοθεσίας για το αλκοόλ και την (πρώτη φορά) χρήση ναρκωτικών, επιστρατεύει παγκόσμιους αστέρες και παράγοντες επιρροής για να προωθήσει την εικόνα του. ΄Αλλωστε ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που θέλει να εξασφαλίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, χρησιμοποιεί ως “πρεσβευτές” της χώρας του τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας της πόλης έχουν ήδη “δοξάσει” τις φορολογικές περικοπές στο Instagram, το οποίο είναι ήδη γεμάτο με αναρτήσεις μοντέλων, με ελάχιστα ρούχα, που πίνουν σαμπάνια ή κοκτέιλ δίπλα σε μια πισίνα ή σε ένα μπαλκόνι ουρανοξύστη.

Η πόλη έχει πληθυσμό 3,3 εκατομμυρίων και οι αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται εκεί σε αναλογία με τους ντόπιους είναι τουλάχιστον εννέα προς ένα. Επίσης, το Ντουμπάι προσήλκυσε περισσότερους από 12 εκατομμύρια επισκέπτες τους πρώτους 11 μήνες του 2022 – αριθμό διπλάσιο από τον αριθμό το 2021. Είναι επομένως κατανοητό πόσο θετική επίπτωση θα έχει η μείωση των φόρων στις ομάδες αυτές και φυσικά στα πιο …γερά ποτήρια.

Πηγή: protothema.gr

Αποκάλυψη για το διαζύγιο Ζουγανέλη-Δημητρίου: «Υπήρχαν πολλές φορές που το ζευγάρι είχε έρθει σε διάσταση» (VIDEO)

«Βόμβες» από τον Γιώργο Αγγελόπουλο: Τι έκανε στo Survivor δύο χρόνια μετά τη νίκη του;