Κυρίζογλου: Δεν αποκλείω συνεργασία με Παπαστεργίου -Ευπρόσδεκτη η στήριξη ΝΔ

Την υποψηφιότητα του για τη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ανακοίνωσε και  επίσημα ο δήμαρχος Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου στη διάρκεια της συνάντευξης τύπου που παραχώρησε απατώντας σε ερώτηση της aftodioikisi.gr, σχετικά με τη δεύτερη υποψηφιότητα που έχει καταθέσει για την ηγεσία της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος του απερχόμενου ΔΣ της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, απάντησε θέλοντας να χαμηλώσει και τους τόνους περί «γαλάζιου» εμφυλίου:

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τον συνάδελφο κ. Παπαστεργίου. Δεν αποκλείω και την περίπτωση της συνεργασίας. Θα κάνουμε διάλογο». Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε: «Εγώ θα είμαι υποψήφιος. Αν η ΝΔ θέλει να στηρίξει την προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη. Εγώ δεν έκρυψα ποτέ την πολιτκή μου προέλευση είμαι ΝΔ».

Απαγώντας στην ερώτηση γιατί το 2014 έκανε πίσω, όταν και πάλι είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ανέφερε: Το 2ο14 δεν είναι 2019. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Τότε ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός και πρόεδρος του ΙΣΑ ήταν υποψηφίος». Ουσιαστικά ανέφερε ότι το πρόσωπο του κ. Πατούλη ήταν αυτό που τον οδηγήσε στην απόφαση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κ. Πατούλης, ο οποίος μάλιστα και τοποθετήθηκε σημειώνοντας:  «Δεν θα ήταν δυνατόν ένας αυτοδιοικητικός άνδρας με τόση ιστορία να βρίσκεται στο σπίτι της αυτοδιοίκησης και να μην βρίσκομαι εδώ δίπλα του για να του συμπαρασταθώ με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια». Με άλλα λόγια ο κ. Πατούλης, πήρε θέση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυρίζογλου θέτοντας τις προτεραιότητες του είπε ότι είναι «η αλλαγή του Κλεισθένη. Η διαχείριση των απορριμμάτων με ενεργειακή αξιοποίηση». Επίσης για το μεταναστευτικό είπε ότι τάσσεται «με τη θέση για τη μεταφορά των προσφύγων με αναλογική κατανομή σε όλη την Ελλάδα».

Καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα – Πλημμύρες στην Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς (φωτο)

Πτώχευση Thomas Cook: Συνάντηση του Χ. Θεοχάρη με την πρέσβη της Αγγλίας