Κορονοιός – Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Σκέψεις για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων φοιτητών από τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΦΟΙΥΗΤΩΝ

Ο δρόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό χαράχθηκε, καθώς πλέον ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές δομές υγείας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη επαγγελματική ομάδα που θα ακολουθήσει θα είναι οι εκπαιδευτικοί.

Την ίδια στιγμή έχει ανοίξει μια συζήτηση έτσι ώστε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να “αγγίξει” και τους φοιτητές. Ήδη ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου μέσα από επιστολή του μίλησε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ως μοναδικό διαβατήριο για την “επιστροφή” στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.

“Το εμβόλιο μόνο διαβατήριο για την ασφαλή επιστροφή στα αμφιθέατρα”

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι η δια ζώσης επαναλειτουργία του πανεπιστημίου τον Σεπτέμβρη και πως για να γίνει αυτό “κάθε εργαζόμενο και κάθε φοιτητής μας πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο και την ασφάλεια και τις ελευθερίες που αυτό εγγυάται”.

“Ο εμβολιασμός είναι sine qua non προϋπόθεση για την ασφαλή επιστροφή της λειτουργίας του πανεπιστημίου στην ομαλότητα.” και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: “Ο εμβολιασμός είναι το μόνο διαβατήριο για την ασφαλή επιστροφή στα αμφιθέατρα”.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ΣΚΑΪ υπάρχει πιθανότητα η κυβέρνηση να ανακοινώσει τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων φοιτητών από τα αμφιθέατρα τον Σεπτέμβρη.

ματινα παγωνη

Ματίνα Παγώνη: Ξεκαθαρίζει αν θα είναι στο Dancing With The Stars

Spoilers

Sin Boy: Η επιστροφή του Ασώτου