Κορωνοϊός – Lockdown: Ποια καταστήματα κλείνουν ως τις 28 Φεβρουαρίου στην Αττική και ποια θα παραμείνουν ανοικτά

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης και έως τις 6 το πρωί της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου θα ισχύουν τα εξής, σύμφωνα με την εισήγηση των λοιμωξιολόγων:Απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί.Κλείνουν τα …

σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), πλην των σχολείων ειδικής αγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, Γυμνάσια και Λύκεια θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση το πρωί, ενώ τα Δημοτικά θα λειτουργούν το μεσημέρι. Από την Πέμπτη θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού. Επίσης, θα τεθεί σε ισχύ εκ νέου η άδεια ειδικού σκοπού.

Κλείνει το λιανεμπόριο, καθώς και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, κέντρα πεντικιούρ-μανικιούρ, βιβλιοπωλεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Τα ανθοπωλεία επίσης κλείνουν, αν και το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εισηγηθεί να παραμείνουν ανοικτά το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου.

Εκκλησίες: Συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για Λειτουργία με παρουσία έως 9 ατόμων

Τηλεργασία: Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσοστό 50% που ισχύει σήμερα, πιθανόν να αυξηθεί στο 60% ή ακόμη και 70% για το Δημόσιο όπου υπάρχει η ευχέρεια να εφαρμοστεί. Για τον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνει στο 50% αλλά με αυστηρούς ελέγχους.

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά:

σούπερ μάρκετ
μίνι μάρκετ
φούρνοι
μανάβικα
κρεοπωλεία
συνεργεία αυτοκινήτων
φαρμακεία
βενζινάδικα
περίπτερα
λαϊκές αγορές
επισκευές κινητών
Pet shop
Ισχύουν take away και delivery
Σε περίπτωση που επιμείνει η πίεση στο ΕΣΥ, στη φαρέτρα των επιστημόνων είναι να ισχύσει η απαγόρευση και τις καθημερινές από τις 6 το απόγευμα. Ως έσχατη λύση εξετάζεται και η απαγόρευση στις διαδημοτικές μετακινήσεις (από δήμο σε δήμο) εντός Αττικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το μέτρο των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό 6 αξιολογήθηκε και τελικά δεν θα απαγορευτούν, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του, αλλά και γιατί θα ήταν μια ταξική επιλογή για τους πολίτες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με λίγους χώρους πρασίνου.

ΚΑΙΡΟΣ: Προσοχή στα προβλήματα από τον παγετό, ειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου

Μίνα Αρναούτη για Παντελή Παντελίδη: “Φέτος θα κλάψω, θα πιω θα ακούσω τα τραγούδια σου, όλα”