Κορονοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής , Εύβοιας και Αχαΐας

Το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζει να σηκώνει η Αττική, στην οποία μόνο χθες καταγράφηκαν 328 νέα κρούσματα από τα 698 σε όλη την επικράτεια συνολικά. Η κατάσταση που επικρατεί χαρακτηρίζεται ως αρκετά σοβαρή από τους επιδημιολόγους οι οποίοι συνεχίζουν να προειδοποιούν παρά το σκληρότερο lockdown…

για την κινητικότητα που πρέπει να μειωθεί περαιτέρω.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς το κέντρο της Αθήνας κατέγραψε σχεδόν 100 κρούσματα τη Δευτέρα, την ίδια ώρα που οι ελεύθερες ΜΕΘ σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι μόλις 27. Τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εύκολα το επόμενο διάστημα άμα δεν τηρηθούν αυστηρά τα νέα μέτρα του αυστηρότερου lockdown.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζει να τελεί υπό πίεση με τους διασωληνωμένους να φτάνουν τους 299, ενώ μόλις σε ένα 24ωρο έγιναν 201 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό σε συγκεκριμένες περιοχές όπου τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται διψήφιοι αριθμοί εισαγωγών στα νοσοκομεία, τόσο σε ΜΕΘ όσο και σε απλές κλίνες COVID.

Εκτός από την Αττική, η έξαρση της πανδημίας συνεχίζει σε Αχαΐα και Εύβοια, όπου και στις δυο περιοχές έχει επιβληθεί σκληρό lockdown. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 62 νέα κρούσματα στην Αχαΐα και 16 κρούσματα στην Εϋβοια, με τα νοσοκομεία να γείζουν επικίνδυνα από νοσηλευόμενους. στις 12 κλίνες ΜΕΘ-COVID του νέου νοσοκομείου της Χαλκίδας νοσηλεύονται 11 ασθενείς, ενώ και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας οι 4 από τις 9 κλίνες είναι κατειλημμένες. Στο πανεπιστημιακό του Ρίου νοσηλεύονται 8 ασθενείς στη ΜΕΘ των 12 κλινών. Η κατάσταση με τον αριθμών νοσηλειών είναι καλύτερη σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα που ακολουθούν με 56 και 20 νέα κρούσματα, ενώ Κάλυμνος, Κορινθία και Χίος σημειώνουν 17, 13 και 10 αντίστοιχα.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική
Ανατολική Αττική 28
Βόρειος Τομέας Αθηνών 54
Δυτική Αττική 14
Δυτικός Τομέας Αθηνών 51
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 93
Νήσοι 4
Νότιος Τομέας Αθηνών 45
Πειραιάς 39
Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα
Αιτωλοακαρνανία 7
Αττική 328
Αργολίδα 7
Αρκαδία 6
Άρτα 4
Αχαΐα 62
Βοιωτία 1
Δράμα 3
Έβρος 8
Εύβοια 16
Ζάκυνθος 2
Ηλεία 8
Ημαθία 5
Ηράκλειο 9
Θάσος 1
Θεσπρωτία 1
Θεσσαλονίκη 56
Ιωάννινα 9
Καβάλα 3
Κάλυμνος 17
Καρδίτσα 3
Κιλκίς 1
Κοζάνη 6
Κορινθία 13
Λάρισα 20
Λασίθι 2
Λέσβος 1
Μαγνησία 9
Μεσσηνία 5
Μύκονος 1
Ξάνθη 2
Πέλλα 1
Πιερία 5
Πρέβεζα 2
Ρέθυμνο 6
Ρόδος 3
Σέρρες 1
Τρίκαλα 8
Φθιώτιδα 2
Φωκίδα 1
Χαλκιδική 4
Χανιά 3
Χίος 10
Υπό διερεύνηση 23

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (εισαγόμενα) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Κακοκαιρία – Μήδεια: Live εικόνα από Σύνταγμα

Survivor Spoiler διαρροή 16/2: Μπλε ή Κόκκινοι θα κερδίσουν την 2η Ασυλία;