>

Καμίνης: Η κυβέρνηση να βρει χώρους να στεγάσει τους πρόσφυγες του Συντάγματος

Σε δήλωση προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για την συγκέντρωση προσφύγων στην Πλατεία Συντάγματος:

«Η θέση των προσφύγων και των μεταναστών δεν είναι ούτε στους δρόμους, ούτε στις πλατείες και στα πάρκα. Ήδη από το 2015 επισημαίνουμε τα ζητήματα που δημιουργεί για τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και την ασφάλεια, η στέγαση προσφύγων σε δεκάδες καταλήψεις κτιρίων. Η κυβέρνηση, μετά από τέσσερα (4) χρόνια και αφού άφησε να δημιουργηθούν τετελεσμένα, πιεζόμενη από την κατάσταση στα Εξάρχεια, επενέβη αποσπασματικά, σπασμωδικά και χωρίς κανένα σχέδιο, κυρίως για τις οικογένειες που στεγάζονταν εκεί.

Ο δήμος Αθηναίων με υπευθυνότητα απέναντι στους δημότες της πόλης και με σεβασμό στα δικαιώματα των προσφύγων βρέθηκε στην πρώτη γραμμή διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Δημιουργήσαμε την πρότυπη δομή του Ελαιώνα, από την οποία ήδη έχουν περάσει 16.000 άνθρωποι και πρωτοστατήσαμε στα προγράμματα προσωρινής στέγασης και ένταξης, για πάνω από 4.000 άτομα.

Η κυβέρνηση οφείλει αμέσως, σήμερα κιόλας, να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς χώρους στέγασης για τους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και της χώρας».

Διαβάστε ακόμη : Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Στόχος η μεταφορά των προσφύγων από το Σύνταγμα σε δομές

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να πλένεις τα αβγά πριν τα μαγειρέψεις

Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης