Καύσωνας και αφρικανική σκόνη: Τι να περιμένουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο στη θάλασσα;

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα, με πρόσκαιρες και τοπικές μόνο βροχές στα βόρεια το μεσημέρι και απόγευμα. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αρχικά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα νότια και ανατολικά.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, εκτός από την πρόγνωση για ζέστη το Σαββατοκύριακο, κάνει λόγο για νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης και μάλιστα παρουσιάζει και χάρτη που δείχνει την πορεία της.

Ο ίδιος τονίζει ότι ότι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε λασποβροχές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ

Με τον βοριά να μας προστατεύει από τις μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης, αναμένεται να κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ, μιας και βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται στις αρχές της νέας εβδομάδας και μέχρι τα μέσα αυτής να μεταφέρει αρκετά μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης οι οποίες θα φτάνουν στην επιφάνεια του εδάφους από υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας και σαν λασποβροχές.»

Written by admin

Latest

Δύσκολες ώρες για τον Τάσο Ξιαρχό: «Πήρα 40 χάπια, ήμουν για ώρες στα χορτάρια και μόλις ξύπνησα…»

Τα Ιωάννινα μέσα από τα μάτια του Δημήτρη Σκαρμούτσου