Ιωάννα Μαλέσκου: Λίγο πριν γεννήσει περιγράφει τη νέα της ζωή

Η Ιωάννα Μαλέσκου περιγράφει πώς είναι η καθημερινότητα της λίγο πριν γίνει μητέρα για πρώτη φορά.

Η Ιωάννα Μαλέσκου φεύγοντας από την Κρήτη, το νησί που έκανε τα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα, για να έρθει στην Αθήνα ώστε να παρουσιάσει μεσημεριανό μαγκαζίνο, ως κεντρική παρουσιάστρια, ίσως να μην φανταζόταν τα δώρα που θα έρχονταν σύντομα στο δρόμο της.

Τρία, σχεδόν, χρόνια αργότερα η Ιωάννα Μαλέσκου έχει φτιάξει μια νέα ζωή: παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον σύντροφο της Κωνσταντίνο Δανιά, είναι έτοιμη να υποδεχτεί την κόρη της και βρίσκεται σε συζητήσεις για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά όπως αποκαλύπτει στο iefimerida.gr.

Εδώ και λίγους μήνες η Ιωάννα Μαλέσκου έχει κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, ζει πλέον μόνιμα στην Αρτέμιδα, ένα μέρος δίπλα στη θάλασσα που θυμίζει εξοχή, και η καθημερινότητα της περιστρέφεται γύρω από τον ερχομό του πρώτου της παιδιού.

Μια ημέρα πριν τον πολιτικό της γάμο που έγινε υπό πλήρη μυστικότητα, στο δημαρχείο της Ραφήνας, μίλησα με την Ιωάννα Μαλέσκου και μου περιέγραψε την καθημερινότητα της λίγες εβδομάδες πριν γίνει μητέρα για πρώτη φορά.

Τη φετινή περίοδο η Ιωάννα Μαλέσκου αποφάσισε να απέχει από την τηλεόραση, καθώς προτεραιότητα έχει ο ερχομός της κόρης της. Η νέα της καθημερινότητα, μακριά από τα τηλεοπτικά πλατό και τις συσκέψεις για τα θέματα της εκπομπής, είναι εντελώς διαφορετική για την ίδια και σίγουρα πρωτόγνωρη. Πλέον έχοντας μπει στην τελική ευθεία τη ρωτώ πώς είναι αυτή η προσμονή. «Έχω μια ανυπομονησία και λαχτάρα μαζί με αγωνία. Είναι η πρώτη φορά που το βιώνω με την σκέψη και το μυαλό μου να είναι στη στιγμή που θα κρατήσω αγκαλιά την κορούλας μας, να έρθει αυτό το πλάσμα στην οικογένεια μας».

Το παιδικό δωμάτιο, αν και θα περίμενα να μου περιέγραφε πως θα ήταν σε ροζ χρώμα, είναι έτοιμο και περιμένει το νέο μέλος. «Είναι σχεδόν έτοιμο και κάθε φορά που περνάω απ΄ έξω με τη πόρτα να είναι μισάνοιχτη συνειδητοποιώ ότι διαρθρώνεται ένας καινούργιος κόσμος, ο οποίος θα είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Δεν θα είναι ένα απλό δωμάτιο του σπιτιού, αλλά εκεί μέσα θα έχει ένα πλασματάκι, θα ακούμε τις φωνούλες του και πραγματικά συγκινούμαι. Κοιτάζω τα έπιπλα, τη διακόσμηση και λέω «να εδώ μέσα θα είναι το παιδάκι μας». Στο παιδικό δωμάτιο κυριαρχούν οι γήινες, παστέλ αποχρώσεις -εννοείται πως υπάρχει και το ροζ δεν είναι όμως το κατ’ εξοχήν παραμυθένιο. Έχω κινηθεί σε πιο φυσικές αποχρώσεις».

Η Ιωάννα Μαλέσκου, από τη στιγμή που αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της, δεν έχει βγάλει τη γυμναστική από το πρόγραμμα της, ενώ μέχρι τώρα έχει πάρει 14 κιλά. «Κάνω μέχρι τώρα γυμναστική και ο στόχος μου είναι να γυμνάζομαι κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή. Αισθάνομαι καλά με τις προπονήσεις μου και ξέρω πώς η άσκηση βοηθάει πολύ τη διαδικασία του τοκετού. Για μένα είναι σημαντικό να νιώθω δραστήρια. Έχω μπει στον μήνα μου, περιμένω μέχρι τέλη του Απριλίου να γεννήσω, κι έχω πάρει 14 κιλά. Νιώθω όπως όταν φουσκώνεις μια μπαλίτσα και αλλάζει. Επίσης, απολαμβάνω πολύ να περπατάω, όπως λέω εγώ, απολαμβάνω βόλτες με νόημα, όπως να βγω έξω και να μαζέψω λουλούδια, να μαζέψω μυρωδικά και λαχανικά, για παράδειγμα αυτή την εποχή υπάρχουν άγρια σπαράγγια, και στη πορεία να φτιάξω κάτι υγιεινό για να φάμε… Γενικά, μου αρέσει που αλλάζω παραστάσεις».

Το τελευταίο διάστημα η Ιωάννα Μαλέσκου με τον σύζυγο της, Κωνσταντίνο Δανιά, έχουν μετακομίσει εκτός Αθηνών ζώντας ξανά δίπλα στη θάλασσα όπως όταν βρισκόταν στην Κρήτη. «Για μένα είναι πολύ σημαντικό που είμαι δίπλα στη θάλασσα και που ζω σε ένα μέρος λίγο πιο έξω από την Αθήνα με πιο χαλαρούς ρυθμούς. Ειδικά τώρα με βοηθάει να είμαι ήρεμη. Εκεί που ζούσα σε μια περιοχή με έντονους ρυθμούς και χωρίς να έχω τόσο ιδιωτικότητα είναι σαν να πάτησα ένα κουμπί και να πήγα σε ένα χωριουδάκι με ήρεμους ρυθμούς, άλλη θέα και ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα είμαι κοντά στη φύση. Πλέον απολαμβάνω πολύ τις βόλτες στη θάλασσα γιατί στη πόλη δεν είναι τόσο εύκολο να έρχεσαι σε επαφή με την ύπαιθρο».

Όσο για το πώς είναι μια τυπική της ημέρα; «Ξυπνάω νωρίς το πρωί- αν και πλέον είναι ανάλογα κατά πόσο έχω ξεκουραστεί το βράδυ. Έχω πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα. Θα σηκωθώ γύρω στις 4-5 το πρωί να βγάλω τα σκυλάκια ή να δω αν χρειάζονται κάτι, θα ξαπλώσω ξανά και θα σηκωθώ πιο μετά να ετοιμάσω το πρωινό μας και το πρόγραμμα μου θα διαμορφωθεί ανάλογα τα ραντεβού μου -είτε ιατρικά, είτε επαγγελματικά. Επίσης ρυθμίζω τα γεύματα μου γιατί πεινάω όλο και πιο πολύ. Μπορεί να είμαι μέσα στο αυτοκίνητο να δω κάποιον να τρώει στο δρόμο και να θέλω να φάω. Πλέον κουβαλάω μαζί μου μπάρες χωρίς ζάχαρη, μπανάνα και νερό, για να τρώω ανά πάσα στιγμή».

Και μπορεί να μην έχει «τρέξει» τον σύζυγο της, Κωνσταντίνο Δανιά, για αλμυρές ή γλυκές γεύσεις, ωστόσο έχει λιγούρες για sushi και θαλασσινά. «Αν πει ο Κωνσταντίνος πώς τον έχω «τρέξει» ή τον έχω δυσκολέψει στην εγκυμοσύνη μου θα είναι μεγάλο ψέμα. Δεν έχω ζητήσει κάτι. Επειδή μου αρέσει πάρα πολύ το sushi, το κινέζικο και τα θαλασσινά, τα οποία έβγαλα από τις αρχές της κύησης από τη διατροφή μου, ήθελα όλο αυτό το διάστημα 3-4 φορές να πάω να φάω ένα ωραίο κινέζικο που να είναι καλομαγειρεμένο και νόστιμο. Τυχαία βρήκα στην Κηφισιά ένα πολύ ωραίο εστιατόριο με πολύ νόστιμο φαγητό και σκεφτόμουν η πρώτη μου έξοδος μετά τη γέννηση της κόρης μας να είναι εκεί για να μπορέσω να δοκιμάσω τα πιάτα που δεν μπορώ τώρα και να πιω ένα ποτήρι κρασί. Είδες, αντί να λαχταρήσω κάτι άλλο σκέφτομαι το φαγητό. Επίσης, μου αρέσουν πολύ τα γλυκά, έχω αντικαταστήσει τη ζάχαρη, κι ευτυχώς δεν έφτασα στα άκρα να πω «θέλω οπωσδήποτε αυτό το γλυκό». Το έχω χειριστεί καλά…».

Η ζωή μακριά από την τηλεόραση

Τη φετινή χρονιά, η Ιωάννα Μαλέσκου έμεινε συνειδητά εκτός τηλεόρασης, ενώ είναι η πρώτη φορά από τα 21 της χρόνια που δεν εργάστηκε. «Αυτός είναι ο πρώτος χρόνος της ζωής μου που γενικά δεν δουλεύω- από 21 ετών εργάζομαι και είμαι ανεξάρτητη. Ξαφνικά άλλαξαν οι ρυθμοί μου και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωθα έξω από τα νερά μου. Έπαιξε ρόλο πως άργησα να μοιραστώ την εγκυμοσύνη μου, ακόμα και με τους κοντινούς μου ανθρώπους, και με κατέκλυζε ένα περίεργο συναίσθημα όταν με ρωτούσαν τι θα κάνω την επόμενη σεζόν και δεν μπορούσα να πω τον ουσιαστικό λόγο- φαινόμουν ανενεργή. Στη πορεία όλα απαντήθηκαν και το πρώτο διάστημα μου έλειπε να νιώθω δημιουργική, να παράξω έργο. Μετά κατάλαβα ότι παράγω πολύ σημαντικό έργο και πρέπει να είμαι ξεκούραστη και να έχω ενέργεια, ενώ νιώθω ευγνώμων που είχα τη δυνατότητα να μείνω πολύ συνειδητά εκτός τηλεόρασης. Εννοείται πώς αγαπώ πολύ τη δουλειά και θέλω να επιστρέψω…».

Η Ιωάννα Μαλέσκου απολαμβάνει πολύ τα θαλάσσια σπορ

Τα δημοσιεύματα θέλουν την Ιωάννα Μαλέσκου να επιστρέφει την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά έχοντας προτάσεις από κανάλια ώστε να ενταχθεί στο δυναμικό τους. Η ίδια έχει πάρει τις αποφάσεις της ή όλα έχουν μπει στο «πάγο» μέχρι να γίνει μητέρα; «Δεν έχω τέτοια χρονοδιαγράμματα, είμαι πάντα διαθέσιμη να ακούσω και να συζητήσω προτάσεις. Προτεραιότητα έχει να έρθει το μωράκι μας. Θα ήταν ψέμα αν σου έλεγα δεν είμαι έτοιμη να ακούσω, να αξιολογήσω τι θέλω -είναι όλα μέσα στο πρόγραμμα χωρίς κάτι να με αγχώνει».

«Εκεί βρήκα την Ιωάννα»

Η ίδια μπόρεσε να κάνει τον απολογισμό της και αναφέρεται στο πώς βλέπει την τηλεόραση ως τηλεθεάτρια. «Τον απολογισμό μου τον κάνω, συνήθως, όταν κλείνει ο κάθε επαγγελματικός κύκλος της ζωής μου και αυτό γίνεται μοιραία. Νομίζω πως τώρα πιο πολύ ήθελα να βάλω μέσα μου τα πράγματα σε μια σειρά γιατί ένιωθα πως έχω περάσει από σαράντα κύματα, φαινόταν ή όχι, το θέμα δεν είναι τι εικόνα βγάζεις προς τα έξω, αλλά τι τρικυμία συμβαίνει μέσα μας. Είχα μεγάλη ανάγκη να ισορροπήσω το σύστημα μου, το μέσα μου και την ανάγκη αυτή την ικανοποίησα με έναν τρόπο που ούτε καν φανταζόμουνα. Ξεκίνησε από το τέλος της προηγούμενης σεζόν με όσα κουβαλούσα στη πλάτη μου και ο εξαγνισμός έγινε μοιραία όταν έπεσα στη θάλασσα που την αγαπώ και ασχολήθηκα στο φουλ με τα θαλάσσια σπορ. Τότε ένιωσα να μην με απασχολεί τίποτα ηρέμησα! Όταν στη πορεία, έμαθα τα ευχάριστα νέα της εγκυμοσύνης, ήταν σαν να παίρνω σημάδια. Έπρεπε να εστιάσω αλλού γιατί άλλα πράγματα είχαν μεγαλύτερη σημασία. Εκεί βρήκα την Ιωάννα. Ανακάλυψα ένα κομμάτι του εαυτού μου που δεν φανταζόμουν πόσο ήρεμο και γαλήνιο μπορεί να είναι και τελικά πόσο μεγάλη ανάγκη είχα να με βρω. Νιώθω πως πλέον έχω κάνει restart, να συστηθώ ξανά χωρίς όμως να θέλω να αποδείξω ποια είμαι, θέλω να έρχονται όλα με ροή.

Φυσικά βλέπω τηλεόραση και ως εργαζόμενη στην τηλεόραση τα βλέπω διαφορετικά πλέον. Λόγω της συνθήκης μου δεν μου επέτρεψα ποτέ να μπερδέψω το μέσα μου, βγάζω συμπεράσματα, διαρθρώνω τις σκέψεις μου, ξέρω τι υπάρχει, ακόμα και αν απέχω τηλεοπτικά. Δεν έκατσα ποτέ να δω καμία εκπομπή ολόκληρη πολύ συνειδητά, όμως έχω μια συνεχή εικόνα τι συμβαίνει και από εδώ κι πέρα σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω και με μένα μέσα. Ωστόσο σειρές δεν βλέπω καθόλου. Περνάω πολλές ώρες στο σπίτι, όμως προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα από το να δω σειρές…».

Ιωάννα Μπέλλα: Αγνώριστη σε νέα φωτογραφία της – «Είσαι σαν καρτούν»

Γιατί έφυγε άρον-άρον η Σακίρα για τις ΗΠΑ: Αιτία τα πεθερικά της ή η υγεία του πατέρα της;