Γιατί έφυγε άρον-άρον η Σακίρα για τις ΗΠΑ: Αιτία τα πεθερικά της ή η υγεία του πατέρα της;

Μαύρη πέτρα πίσω της έριξε η Σακίρα, εγκαταλείποντας τη Βαρκελώνη μετά τον χωρισμό της από τον Ζεράρ Πικέ, για να μετακομίσει μαζί με τα παιδιά της και τους γονείς της στις ΗΠΑ.

Η διάσημη τραγουδίστρια εθεάθη την Κυριακή στο αεροδρόμιο μαζί με τους δύο της γιους ταξιδεύοντας για το Μαϊάμι της Φλόριντα. Την πρόθεσή της, βέβαια, να φύγει από τη Βαρκελώνη την είχε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό, αλλά ήρθε επιτέλους η στιγμή να το κάνει πράξη.

Η Σακίρα με τους δύο της γιους

Φρόντισε, μάλιστα, να ενημερώσει τους θαυμαστές της για τη μετακόμισή της με μια ανάρτηση με πολλά υπονοούμενα. «Εγκαταστάθηκα στη Βαρκελώνη για να δώσω στα παιδιά μου σταθερότητα, την ίδια που ψάχνουμε τώρα σε μια άλλη γωνιά του κόσμου δίπλα στην οικογένεια, στους φίλους και στη θάλασσα. Σήμερα ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στην αναζήτηση της ευτυχίας τους. Ευχαριστώ όλους όσους έκαναν σέρφινγκ σε τόσα κύματα μαζί μου εκεί στη Βαρκελώνη, την πόλη όπου έμαθα ότι η φιλία είναι αναμφίβολα μεγαλύτερη από την αγάπη. Ευχαριστώ όλους όσους με ενθάρρυναν εκεί, στέγνωσαν τα δάκρυά μου, με ενέπνευσαν και με έκαναν να αναπτυχθώ. Ευχαριστώ το ισπανικό μου κοινό που πάντα με κάλυπτε με την αγάπη και την αφοσίωσή του. Για σας μόνο, τα λέμε αργότερα» έγραψε η Σακίρα.

Αφού λοιπόν τα ισπανικά μέσα ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα, προέκυψε ένα ερώτημα: Γιατί έφυγε τώρα η Σακίρα για τις ΗΠΑ; Τη στιγμή μάλιστα που τα παιδιά της αρχίζουν μαθήματα στο νέο τους σχολείο στις 11 Απριλίου, μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα για τους Καθολικούς…

Η επιστολή από τον πεθερό της -Το τελεσίγραφο για να αδειάσει το σπίτι

Οι απόψεις διίστανται. Κάποια ισπανικά μέσα αναφέρουν ως αιτία την επιστολή που έλαβε από τα πρώην πεθερικά της, τα οποία της ζητούσαν να αδειάσει το σπίτι όπου ζούσε με τον Ζεράρ Πικέ, ενώ ένα άλλο ισπανικό μέσο επικαλείται ως λόγο τα προβλήματα υγείας του πατέρα της.

Η Σακίρα με τους γονείς του Ζεράρ Πικέ σε παλαιότερο αγώνα του

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το El Periodico και τη La Vanguardia, η Σακίρα στις 13 Μαρτίου ενημερώθηκε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει την έπαυλη στο Esplugues de Llobregat όπου συνέχισε να ζει μετά τον χωρισμό της πέρυσι από τον Πικέ, μέχρι τις 30 Απριλίου – ή να πληρώσει αποζημίωση. Λέγεται μάλιστα πως έλαβε ένα e-mail υπογεγραμμένο από τον πατέρα του Πικέ, Χουάν, ενώ η La Vanguardia το περιέγραψε ως επιστολή από τον πατέρα του πρώην ποδοσφαιριστή.

Το συγκεκριμένο σπίτι -στο οποίο, για όσους έχουν παρακολουθήσει την ιστορία, η Σακίρα είχε βάλει στο μπαλκόνι μια μάγισσα με προφανή ειρωνεία τη μητέρα του Πικέ που μένει δίπλα και με την οποία δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις- ανήκε στο πρώην ζευγάρι προτού γίνει ιδιοκτησία μιας εταιρείας με την επωνυμία BCN Two & Two τον περασμένο Σεπτέμβριο, τέσσερις μήνες αφότου η διάσημη τραγουδίστρια και ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους.

Ο πατέρας του Πικέ εμφανίζεται στο ισπανικό Compaines House ως μοναδικός διευθυντής, ενώ μοναδικός μέτοχος λέγεται ότι είναι η εταιρεία συμμετοχών του πρώην ποδοσφαιριστή, Kerad Holding.

Όσο για το ποσό της αποζημίωσης που θα έπρεπε να καταβάλει η Σακίρα στο πλαίσιο της συμφωνίας όταν άλλαξε η ιδιοκτησία του ακινήτου τον περασμένο Σεπτέμβριο εάν δεν έφευγε μέχρι το τέλος του μήνα, τα ισπανικά μέσα δεν διευκρίνισαν πόσο ήταν.

Μήπως αιτία είναι η επιβαρυμένη υγεία του πατέρα της Σακίρα;

Η άλλη θεωρία είναι ο λόγος είναι η επιβαρυμένη υγεία του πατέρα της, σύμφωνα με το ισπανικό Hola. Τον περασμένο Νοέμβριο, Σακίρα και Πικέ υπέγραψαν τα χαρτιά του διαζυγίου. Η συμφωνία που υπογράφηκε ενώπιον του δικαστή όριζε ότι, μετά τα Χριστούγεννα, η τραγουδίστρια θα ήταν ελεύθερη να επιλέξει την ακριβή ημερομηνία εντός του 2023 κατά την οποία θα μπορούσε να φύγει για τον νέο της προορισμό. Αν ήταν στο χέρι της, σημειώνει το περιοδικό, η μετακόμιση θα γινόταν στις αρχές Ιανουαρίου.
Ωστόσο, υπήρχε ένας επιτακτικός λόγος που φρέναρε τη μετακόμιση και την έκανε να την αναβάλει: η ευαίσθητη κατάσταση της υγείας του πατέρα της. Στα 91 του χρόνια, ο Γουίλιαμ Μεμπαράκ είχε να αντιμετωπίσει κολπίτιδα, δύο τυχαίες πτώσεις, εισαγωγές σε νοσοκομεία και αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Σακίρα με τους γονείς της

Η Σακίρα είδε τότε πως ο πατέρας της χρειαζόταν συνεχή και μόνιμη φροντίδα στην κλινική όπου νοσηλευόταν. Μόλις γινόταν καλά, το επόμενο βήμα θα ήταν μια νέα επέμβαση που θα γινόταν το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Κι αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όμως, το ιατρικό κέντρο ενημέρωσε την τραγουδίστρια πως ο Γουίλιαμ Μεμπάρακ δεν μπορούσε να χειρουργηθεί στη Βαρκελώνη, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα μέσα για την επέμβαση. Παράλληλα, την ενημέρωσαν πως υπάρχουν κορυφαία νοσοκομεία στις ΗΠΑ με αρκετή τεχνολογία ώστε ο πατέρας της να χειρουργηθεί εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο πατέρας της Σακίρα με τα δύο του εγγόνια

Την Παρασκευή το πρωί λοιπόν, και έχοντας πάρει την απόφασή της, η Σακίρα ενημέρωσε τον πρώην σύζυγό της, απευθείας και χωρίς δικηγόρους, πως θέλει να φύγει. Η απόφαση δεν βρήκε σύμφωνο τον πρώην αμυντικό της Μπαρτσελόνα, αλλά η Σακίρα έκανε τελικά αυτό που ήθελε: Μάζεψε τις βαλίτσες της, πήρε τα παιδιά της και έφυγε για το Μαϊάμι.

Ποια από τις δύο θεωρίες ισχύει είναι άγνωστο και ίσως να μην το μάθουμε ποτέ. Το θέμα είναι πως η Σακίρα αφήνει πίσω της γλυκές και πικρές αναμνήσεις στη Βαρκελώνη και ξεκινάει τη νέα της ζωή.

Ιωάννα Μαλέσκου: Λίγο πριν γεννήσει περιγράφει τη νέα της ζωή

Ελευθερία Καρναβά: H καριέρα ως μοντέλο