Η προβληματική κατάσταση που ζούμε σήμερα: Η άποψη της Νεκταρίας Γιαννουδάκη

“Η Νεκταρία Γιαννουδάκη τονίζει ότι έχουν αλλάξει πάρα πολλά στα χαρτιά και σε επίπεδο νομοθετικό, αλλά η πατριαρχία καλά κρατεί”

Η Ελληνίδα ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη μίλησε στο περιοδικό Τηλεθεατής για την εμπειρία της στη σειρά εποχής του ΑΝΤ1, Ψυχοκόρες. Κατά τη συνέντευξη αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στη θέση της γυναίκας από τότε μέχρι σήμερα, αλλά και στις συμβουλές που δίνει στην κόρη της.

Όταν ρωτήθηκε πόσο έχει αλλάξει η θέση της γυναίκας, η Γιαννουδάκη σχολίασε πως παρόλο που υπήρξαν αλλαγές στα λόγια και στα χαρτιά, η παρουσία της πατριαρχίας εξακολουθεί να είναι έντονη. Μιλώντας για τη σειρά “Ψυχοκόρες”, τόνισε πως αν και τοποθετείται στη δεκαετία του ’50, πολλά από τα ζητήματα που αναδύονται είναι επίκαιρα και σήμερα.

Με ανησυχία για τον αριθμό των γυναικοκτονιών στη χώρα, η ηθοποιός εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση. Αν και πολλά έχουν αλλάξει στα χαρτιά, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω πρόοδο σε επίπεδο πρακτικών αλλαγών.

Σχετικά με τις συμβουλές που δίνει στην κόρη της, η Γιαννουδάκη επισημαίνει τη σημασία της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας, καθώς και την ανάγκη για μόρφωση και στήριξη από αγαπημένα πρόσωπα, ώστε να μην υποτιμηθεί από τους άλλους.

Η συνέντευξη της Νεκταρίας Γιαννουδάκη αναδεικνύει τη σημασία της συζήτησης για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και την ανάγκη για περαιτέρω πρόοδο προς την ισότητα των φύλων.

Written by admin

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Πρώτες Συναντήσεις – Η συγκινητική ανάμνηση της Ζενεβιέβ: “Όταν αναζητούσα τον έρωτα στο Bachelor”