Η Κατερίνα Κακοσαίου μιλά για την πραγματική φύση της ΔΕΠΥ

“Αντιμετώπισα μαθησιακές δυσκολίες, στο πανεπιστήμιο πλέον είχα μάθει να το διαχειρίζομαι” δηλώνει η Κατερίνα Κακοσαίου.

Η νεαρή ερμηνεύτρια Κατερίνα Κακοσαίου μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία της με το Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) σε συνέντευξή της με το ένθετο Secret των Παραπολιτικών. Η Κακοσαίου αποκάλυψε πως η διάγνωση της ΔΕΠΥ της έχει δημιουργήσει δυσκολίες, αλλά παράλληλα την έχει βοηθήσει να μάθει να τη διαχειρίζεται καλύτερα.

Σε ρωτήσεις για το πως είναι να ζει με ΔΕΠΥ, η Κατερίνα αναφέρει πως η υπερκινητικότητα και η έλλειψη συγκέντρωσης είναι κάτι που την χαρακτηρίζει. Παρόλα αυτά, δεν το βλέπει ως πρόβλημα, αλλά ως ένα κομμάτι της προσωπικότητάς της που την κάνει να νιώθει ζωντανή και δημιουργική. Η Κακοσαίου υπογραμμίζει πως με την αποδοχή και την κατανόηση της ΔΕΠΥ, έχει καταφέρει να επιτύχει και στις σπουδές της στο πανεπιστήμιο.

Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της ΔΕΠΥ, η Κατερίνα αναφέρει πως κυρίως στα χρόνια του σχολείου είχε δυσκολίες, αλλά στο πανεπιστήμιο κατάφερε να μάθει να τις διαχειρίζεται καλύτερα και να πετύχει τους στόχους της. Η εμπειρία της με τη ΔΕΠΥ την έχει διδάξει την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση, κάνοντάς την πιο δυνατή και αποφασισμένη στο να ακολουθήσει τα όνειρά της.

Τέλος, η Κατερίνα συνιστά σε όσους πιθανώς αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες να αναζητήσουν την υποστήριξη και την κατανόηση που χρειάζονται. Η αποδοχή και η ενημέρωση είναι βασικά στοιχεία για τη διαχείριση και την υπέρβαση των μαθησιακών δυσκολιών, όπως επισημαίνει η Κατερίνα Κακοσαίου στη συνέντευξή της. Η εμπειρία της αποτελεί ένα παράδειγμα αντοχής και αποφασιστικότητας στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, προσφέροντας έμπνευση σε όσους αγωνίζονται με παρόμοιες προκλήσεις.

Πηγή εικόνας: NDP Photo”

Written by admin

Η διαφορετική μου εμπειρία στο σχολείο

Η Μαρκέλλα Γιαννάτου μιλάει για την αποφυγή του συναισθήματος της ενοχής απέναντι στην κόρη της