Η γοητευτική φωνή του χαμηλότονου ζεν πρεμιέ

Ο Γιάννης Φέρτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας ηθοποιός με έναν “χαμηλών τόνων” τρόπο παρουσίασης και την πλέον εκφραστική και βελούδινη φωνή.

Γεννημένος στην Αθήνα με καταγωγή από το χωριό Δάφνη της Φθιώτιδας, ο Φέρτης ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο το 1959 και συμμετείχε σε πληθώρα σημαντικών έργων, όπως “Οι Όρνιθες” και το “Γλυκό Πουλί της Νιότης” με τη Μελίνα Μερκούρη.

Το 1965 ίδρυσε τον δικό του θίασο και αργότερα έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και την κινηματογραφική του καριέρα, συμμετέχοντας σε πολλές ταινίες.

Το ταλέντο του Φέρτη φαίνεται επίσης στην τηλεόραση, όπου συμμετείχε σε πολλά σίριαλ και τηλεοπτικά προγράμματα. Η φωνή του έχει δώσει τόνο σε πολλά διαφημιστικά σποτ και έχει συμμετάσχει ως αφηγητής σε αρκετά καλλιτεχνικά προγράμματα.

Ο Γιάννης Φέρτης έζησε μια εξαιρετική καριέρα και είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που έχει γνωρίσει η Ελλάδα. Η προσφορά του στον πολιτισμό της χώρας είναι ανεκτίμητη και η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή μέσα από το έργο του.

Written by admin

Η πρόκληση του Έργου μας: Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου μιλούν για τη δυσκολία και την ελπίδα

Η εμπειρία της Μορφούλας Ντώνα: “Ένα πένθος που δύσκολα ξεχνιέται”