Η Γη της ελιάς spoiler: Μυστικοί γάμοι και χωρισμοί ταράζουν τα νερά

Η αστυνομική καταδίωξη ανάγκασε τέσσερις ληστές να εισβάλουν στο σπίτι της οικογένειας Βρεττάκου, ακριβώς κατά τη διάρκεια των γιορτών για τα εγκαίνια του Ιδρύματος “Σταύρος Βρεττάκος”. Αυτή η αιφνίδια εισβολή οδήγησε σε ομηρεία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πρωταγωνιστές.

Η Γη της ελιάς spoiler: Μυστικοί γάμοι και χωρισμοί ταράζουν τα νερά

Ο αστυνόμος Κουράκος βρίσκεται σε απόγνωση μετά την αποκάλυψη του φόνου που διέπραξε η Ευτυχία. Προσπαθεί να ανακτήσει την πίστη του στον έρωτα. Ο Μάνος και η Μαρίνα αναμένουν με χαρά τη γέννηση του παιδιού τους, αλλά δεν γνωρίζουν ότι το μωρό πάσχει από μια θανατηφόρα νόσο. Έτσι, η εγκυμοσύνη φέρνει πόνο αντί για χαρά.

Η Δήμητρα ανακαλύπτει το μεγάλο μυστικό του Ορέστη: μέσα στο στήθος του χτυπάει η καρδιά του Κίμωνα. Αυτή η αποκάλυψη προκαλεί πόνο και σοκ, ξεπερνώντας ακόμα και τον καρμικό έρωτά τους .Μετά από μια σχεδόν πνιγηρή εμπειρία, η Βασιλική αποκτά μια ενισχυμένη διαίσθηση και ανησυχεί για το μέλλον. Παράλληλα, ο Φίλιππος υπηρετεί τη χώρα του, και η Βασιλική αναδεικνύεται ως αξιόπιστη αντικαταστάτριά του στους πορτοκαλεώνες.

Η Ιουλία και ο Στάθης έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής τους όταν μαθαίνουν ότι η κόρη τους επιβιώνει, και κάνουν τα πάντα για να τη συναντήσουν. Η Αθηνά υιοθετεί τη μικρή Φιλιώ, και οι εκπλήξεις συνεχίζονται, μερικές ευχάριστες και μερικές δυσάρεστες.

Οι συναισθηματικές ζωές των πρωταγωνιστών θα υποστούν πολλές αναταράξεις. Το ζευγάρι της Χάιδω και του Λυκούργου, μετά από μια σύντομη περίοδο ευτυχίας, ανακαλύπτει σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν της Χάιδω.

Εκείνη παραδέχεται ότι σκότωσε τη Στέλλα για την ψυχική της ευημερία, και εκείνος αποφασίζει να μην την καταδώσει, αλλά να χωρίσουν. “Θα πούμε ότι έχουμε ασυμφωνία χαρακτήρων και ας το πιστέψουν οι άλλοι,” λέει ο δικηγόρος της Μάνης.

Ένας πολύ αναμενόμενος γάμος είναι αυτός του Πότη και της Άννας. Οι δυο τους αποφασίζουν να κάνουν κουμπαριά με τους τέσσερις προαναφερθέντες. Βέρες θα αλλάξουν η Αθηνά με τη Μαργαρίτα, ενώ στέφανα θα δώσουν ο Λυκούργος με τον Στάθη.

Ο γάμος του Ισίδωρου με την Αμαλία φέρνει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του. Ο γάμος τους είναι μυστικός και αποκαλύπτεται μόνο όταν επιστρέφουν από την Αμερική. Ο πατριάρχης της οικογένειας Βρεττάκου εκτιμά ακόμα περισσότερο την Αμαλία που ήθελε να τον προστατεύσει κατά τη διάρκεια της ομηρίας.

Η επιχείρηση με τους αμερικανικούς πελάτες προκαλεί προβλήματα που πρέπει να λυθούν από κοντά, και ο Ισίδωρος αποφασίζει να πάει μαζί με την Αμαλία. Εκεί, μακριά από όλους, κρατούν την τελετή γάμου κρυφή, και όταν επιστρέφουν στην Ελλάδα, την παρουσιάζουν ως τη σύζυγό του. “Από εδώ και πέρα, η κυρία Αμαλία Βρεττάκου. Παντρευτήκαμε στην Αμερική,” ανακοινώνει στην οικογένειά τους.

Η Γη Της Ελιάς Γ Κύκλος – Επεισόδιο 1, 2, 3, 4, 5, 6

Γαβαλάς: «Έχουμε πολλούς γκέι στη Βουλή και γυναίκες και άντρες»