Η γη της ελιάς 2ος κύκλος spoiler: Η Μυρτάλη απαιτεί την αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας για να αλλάξει το άρθρο το οποίο ορίζει τον διαχειριστή της εταιρίας

Όλοι έχουν μαζευτεί στο σπίτι του Ισίδωρου για την γενική συνέλευση.
Η Μυρτάλη απαιτεί την αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας για να αλλάξει το άρθρο το οποίο ορίζει τον διαχειριστή της εταιρίας….

Η Ισμήνη αποφασίζει να αλλάξει τον τρόπο που εργαζόταν μέχρι τώρα και το ανακοινώνει στην Αλκμήνη: “Από σήμερα εγώ θα εργάζομαι αυστηρά το οκτάωρο μου! Αυτά που έκανα, μα μην φεύγω αν δεν ολοκληρωνόταν και η τελευταία παραγγελία, δεν υπάρχουν πια! Επομένως κανόνισε κι εσύ την πορεία σου! Εσύ προς το παρόν, κάνε τη δουλειά σου κανονικά. Εγώ απλώς προφυλάσσω τον εαυτό μου για να μην καταλήξω με ηρεμιστικά!”, της λέει.

Όλοι έχουν μαζευτεί στο σπίτι του Ισίδωρου για την γενική συνέλευση. Η Μυρτάλη απαιτεί την αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας για να αλλάξει το άρθρο το οποίο ορίζει τον διαχειριστή της εταιρίας. Παίρνει τον λόγω και τους λέει τα παρακάτω: “Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον τρόπο που ο θείος διευθύνει την εταιρία. Έχω έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση μαζί του. Καλύπτει πολλά κακώς κείμενα που θέλω να αλλάξω και με τον Μάνο έχουν δημιουργήσει ένα δίδυμο εξουσίας που κάνει ότι θέλει! Θέλω να αναλάβω εγώ την διαχείριση!”

Όμως όπως όλα δείχνουν, ο Ισίδωρος, ο Μάνος και η Μαργαρίτα είναι καλά προετοιμασμένοι και της απαντούν πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πουλήσουν όλοι το μερίδιο τους σε κάποιον ξένο. Η Μυρτάλη ξαφνιάζεται και αναγκάζεται να αποσύρει την πρόταση της, όμως υπόσχεται να επιστρέψει πιο δυναμικά και τότε δεν θα μπορεί να την εκβιάσει κανείς και με κανέναν τρόπο. Στο μεταξύ, έχει βρεθεί αγοραστής για το πατρικό σπίτι των Βρεττάκων.

Ο Δημοσθένης λέει στον Στάθη πως αν θέλει μπορεί να αποχωρήσει από τον συνδυασμό, κι εκείνος νιώθει μεγάλη ανακούφιση. “Τώρα ανακουφίστηκα…Έτσι είναι καλύτερα και για τους δυο μας. Να ξέρεις ότι θα σε στηρίξω ως ψηφοφόρος..”, του απαντά ο Στάθης.

Ο Λυκούργος ενημερώνει για την απόφαση που έχει πάρει η Ιουλία σχετικά για την διαθήκη που άφησε ο Ιάκωβος. “Όπως ξέρεις, ο Ιάκωβος άφησε μοναδική του κληρονόμο την Ιουλία. Εκτός από τα περιουσιακά του στοιχεία που υπάρχουν εδώ στην Μάνη, υπάρχουν και οι μετοχές του στην Ισπανία, ένα μεγάλο σπίτι εκεί κι ένα μικρό διαμέρισμα που παραχώρησε στον Στέφανο να μένει. Η Ιουλία θέλει να πουλήσει τα πάντα! Βάζει όμως έναν όρο σε όποιον αγοράσει τις μετοχές. Να εγγυηθεί ότι ο γιος σου θα είναι εξασφαλισμένος στην δουλειά του για την επόμενη πενταετία, με αύξηση μισθού 10% κάθε χρόνο. Και το διαμέρισμα δεν το πουλάει, για να μένει ο Στέφανος μέσα!”, ανακοινώνει.

Λίγο αργότερα, ο Στάθης συναντιέται με την Ιουλία κάπου απόμερα. Της προσφέρει ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο, την αγκαλιάζει σφιχτά και τα μάτια τους γεμίζουν δάκρυα. “Αυτό που έκανες σημαίνει νοιάξιμο και βαθιά αγάπη!”, της λέει.

Ο Δημοσθένης διατάζει να “φυτέψουν” το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε ο Δημήτρης στο σπίτι μια φίλης του, της Μαριαλένας. “Το σιδερικό με το οποιο έφαγε αυτός τον Δημήτρη Καπράλο σε σένα το παρέδωσε; Ωραία! Πήγαινε και φύτεψε το στο σπίτι της γκόμενας του, αυτής της Μαριαλένας! Κάντο άμεσα! Άντε, γιατί πολλά του τα’ χω μαζεμένα! Να του το φορτώσουμε, να τελειώνουμε!”, είναι τα λόγια του αδίστακτου.

Σασμός 2ος κύκλος spoiler: Η Καλλιόπη βλέπει στην Αργυρώ τον άνθρωπο που φταίει για όσα έχουν συμβεί στην οικογένειά της

Η γη της ελιάς spoiler: Η μεγάλη στιγμή των αποκαλύψεων πλησιάζει.. Ο Κουράκος και η Ευτυχία έρχονται ξανά κοντά, με τον Αποστόλη να καραδοκεί!