Η αινιγματική κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Μαίρλαντ καθώς γέφυρα καταρρέει

Η κατάσταση στη Μαίρλαντ είναι κρίσιμη καθώς η γέφυρα Francis Scott Key κατέρρευσε μετά την πρόσκρουση ενός πλοίου Deli με σημαία Σιγκαπούρης. Οι διασώστες αναζητούν ανθρώπους στα νερά του ποταμού Πατάπσκο και έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον κυβερνήτη Γουές Μουρ.

Οι αρχές προσπαθούν να αναπτύξουν γρήγορα ομοσπονδιακούς πόρους από την κυβέρνηση Μπάιντεν ενώ οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται. Υπάρχει φόβος για πολλά θύματα αλλά η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις τοπικές αρχές.

Οι αρχές εκπέμπουν ανακοινώσεις σχετικά με το περιστατικό ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης προειδοποιεί για πιθανώς πολλά θύματα. Η κυκλοφορία στη γέφυρα έχει κλείσει προσωρινά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η Francis Scott Key είναι μια τεράστια γέφυρα που χτίστηκε το 1977 και αν και αναφέρεται ως Key Bridge διαθέτει μήκος πάνω από 19 χλμ. Ο μηχανικός Julian Carter εξηγεί ότι η κατάρρευση οφείλεται στην αδυναμία ορισμένων σημείων της γέφυρας.

Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται ενώ η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις αρχές. Πρέπει να εξετάσουμε την ασφάλεια των γεφυρών και των λιμανιών έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.

Written by admin

Πάρις Χίλτον: Ποζάρει μόνο με τον γιο της στο Instagram και τη ρωτάνε πού είναι η κόρη της

Νάνσυ Παραδεισανού αναφέρεται σε Κωνσταντίνο Βασάλο: Η πρόκληση για την τσαλάκωση