H Χoφενχάϊμ συμμετέχει στο μποϊκοτάζ των social media

Χamos

Η Χοφενχάιμ αποφάσισε να ενταχθεί στην πρωτοβουλία των αγγλικών συλλόγων για μποϊκοτάζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για διάστημα τριών ημερών στο τέλος αυτής της εβδομάδας, σε ένδειξη  διαμαρτυρίας ενάντια σε ρατσιστικές προσβολές σε παίκτες, σε αυτές τις πλατφόρμες.

Από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, η γερμανική ομάδα, 11η στο πρωτάθλημα, θα κλείσει τους λογαριασμούς του στο Facebook, το Twitter και το Instagram. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει ένα μέρος για να εκτοξεύουν κάποιοι την απογοήτευση και το μίσος», εξήγησε ο διευθυντής μέσων μαζικής ενημέρωσης του συλλόγου Κριστιάν Φρόμερτ: «Είναι καιρός να ενεργήσουμε ενεργά στην ανοχή, τον σεβασμό και την ανθρωπότητα.»

Δύο παίκτες της Χοφενχάιμ, ο Ράιαν Σεσενιόν και ο Ντιαντί Σαμασέκου, ήταν πρόσφατα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο. Ο γερμανικός σύλλογος εντάσσεται στην πρωτοβουλία των συλλόγων της αγγλικής Premier League, της δεύτερης κατηγορίας και της Super League των γυναικών, οι οποίοι θα «σιωπήσουν» στα social media από την Παρασκευή 30 Απριλίου έως τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Η δράση έρχεται «ως απάντηση στη συνεχιζόμενη και διαρκή κατάχρηση που υφίστανται διαδικτυακά οι παίκτες και πολλά άλλα άτομα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο», ανέφεραν αξιωματούχοι του αγγλικού ποδοσφαίρου την Κυριακή.

Στις 11 Φεβρουαρίου, σε ανοιχτή επιστολή προς τους επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ και του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αξιωματούχοι του αγγλικού ποδοσφαίρου ζήτησαν δράση «για λόγους απλής ανθρώπινης ευπρέπειας».
Α. Βαζογιάννης

survivor-:-pos-apochorise-o-panos-kalidis-–-plirose-gia-na-fygei;

Survivor : Πώς αποχώρησε ο Πάνος Καλίδης – Πλήρωσε για να φύγει;

Μέτρα έκτακτης ανάγκης λόγω της ινδικής μετάλλαξης ζητά ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου

Κορονοιός: Μέτρα έκτακτης ανάγκης λόγω της ινδικής μετάλλαξης ζητά ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου