Γλυκά: Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι, χωρίς βούτυρο

Υλικά

4 αυγά
Λίγο αλάτι
150 γρ μαύρη ζάχαρη
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 ml ελαιόλαδο
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ καλαμποκάλευρο
150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπείκιν

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα. Στους κρόκους ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κοσκινίζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στην ζύμη. Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε με μία οδοντογκυφύδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.

Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.

Σασμός spoiler: Ματωμένος γάμος στο φινάλε του 1ου κύκλου

Scorpions: Έφτασαν στην Ελλάδα οι θρύλοι της HARD ROCK… Εικόνες από την άφιξη τους