Eurovision : Έλαμψε η Στεφανία Λυμπερακάκη και η χώρα μας

sok

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Στεφανία Λυμπερακάκη στον Β΄ ημιτελικό της Eurovision 2021. Αγωνία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στην πίστα του Ahoy Arena στο Ρότερνταμ. Ερμήνευσε άψογα το τραγούδι «Last Dance» και πλέον περιμένει με αγωνία να δει εάν η Ελλάδα θα πλαισιώσει τις υπόλοιπες 19 χώρες στον τελικό της Eurovision 2021.

Η 18χρονη Στεφανία, η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στον διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που λαμβάνει μέρος στη φετινή Eurovision, η οποία διεξάγεται στην Ολλανδία, αναμένει πια να μάθει αν θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου.

Το κοινό των συνολικά 39 χωρών που έλαβαν μέρος από την έναρξη των διαδικασιών στη φετινή Eurovision, είναι αυτό που θα το κρίνει – εν μέρει: Όπως κάθε χρόνο, το αποτέλεσμα θα κριθεί κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS, ενώ το έτερο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών.

Όπως συνέβη και προχθές, στον Α΄ ημιτελικό του διαγωνισμού, οι παρουσιαστές θα ανακοινώσουν απευθείας τις δέκα χώρες που θα συναντήσουν στον τελικό τις 10 που προκρίθηκαν την Τρίτη. Η Νορβηγία, το Ισραήλ, η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, η Μάλτα, η Λιθουανία, η Κύπρος, η Σουηδία, το Βέλγιο και η Ουκρανία, ήταν αυτές που πήραν το χρυσό «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2021.

Την περασμένη Τρίτη, η Έλενα Τσαγκρινού έλαμψε στον Α΄ ημιτελικό του διαγωνισμού και κέρδισε πανάξια την πρόκριση στον τελικό, όπου θα ερμηνεύσει εκ νέου το «Εl Diablo», εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Σήμερα, η Στεφανία Λυμπερακάκη αποθεώθηκε από τους 3.500 τυχερούς (αριθμός που επιλέχθηκε λόγω της πανδημίας) που παρακολούθησαν από κοντά τον διαγωνισμού τραγουδιού. Δείτε την αποψινή προσπάθειά της Στεφανίας Λυμπερακάκη:

Αυτήν την ώρα, συνολικά 17 χώρες διεκδικούν μία από τις 10 διαθέσιμες θέσεις για τον τελικό. Ειδικότερα, στον Β΄ ημιτελικό λαμβάνουν μέρος οι εξής χώρες:

Άγιος Μαρίνος: Adrenalina
Εσθονία: The lucky one
Τσεχία: Omaga
Ελλάδα: Last dance
Αυστρία: Amen
Πολωνία: The Ride
Μολδαβία: Sugar
Ισλανδία: 10 Years

Σερβία: Loco Loco
Γεωργία: You
Αλβανία: Karma
Πορτογαλία: Love is on my side
Βουλγαρία: Growing up is getting old
Φινλανδία: Dark side
Λετονία: The moon is rising
Ελβετία: Tout l’Univers
Δανία: Øve os på hinanden

Διαβάστε επίσης »

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες μμε

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες μμε

Χamos

Θανατηφόρο τροχαίο επί της κεντρικής λεωφόρου στο Πόρτο Ράφτη