Δυσλεκτικοί Τζέιμς Μποντ για το Ηνωμένο Βασίλειο

Χamos

Η Κυβερνητική Υπηρεσία Επικοινωνιών της Βρετανίας, ευρύτερα γνωστή ως GCHQ, που είναι αρμόδια για τις υποκλοπές και την ασφάλεια των κρατικών επικοινωνιών στρατολογεί προσωπικό με δυσλεξία, με στόχο να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό εγκληματιών του κυβερνοχώρου, ξένων κατασκόπων και τρομοκρατών.

Τα άτομα με δυσλεξία έχουν δεξιότητες και ξεχωριστές ικανότητες που χρειαζόμαστε, λέει η κεντρική βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ, δεκαετίες μετά τη στρατολόγηση του λαμπρού μαθηματικού και κρυπτογράφου Άλαν Τούρινγκ, του πιο διάσημου δυσλεκτικού της μέλους μέχρι σήμερα.

Οι μαθητευόμενοι στα προγράμματα της GCHQ είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να έχουν δυσλεξία από ό, τι σε προγράμματα άλλων οργανισμών, ανέφεραν οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας και αυτό γιατί έχει ανάγκη από ανθρώπους που ο εγκέφαλός τους επεξεργάζεται πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο.

Ενώ πολλά δυσλεκτικά άτομα έχουν δυσκολία στην ανάγνωση, τη γραφή και την κατανόηση λέξεων, συχνά έχουν υψηλή ικανότητα να απομονώνουν γεγονότα από πολύπλοκα σχήματα και εκδηλώσεις.

Η GCHQ λέει ότι οι άνθρωποι που έχουν δυσλεξία έχουν πολύτιμες δεξιότητες εντοπισμού μοτίβων που οι άλλοι δεν διαθέτουν – ένας βασικός τομέας που η υπηρεσία κατασκοπείας θέλει να ενθαρρύνει καθώς εγκαταλείπει τις τετριμμένες παραδοσιακές μεθόδους και στρέφεται προς την υψηλής τεχνολογίας κυβερνοασφάλεια και ανάλυση δεδομένων.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

synepimeleia:-meta-to-pascha-sti-vouli-to-nomoschedio

Συνεπιμέλεια: Μετά το Πάσχα στη Βουλή το νομοσχέδιο

Χamos

Το επικό νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε έκθεση στο Παλάτι