Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ: Να ανακληθούν οι απολύσεις στον δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

Να διασφαλίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», θα συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι του 2020. Ότι δεν θα απολυθεί κανένας αργαζόμενος. Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωση του το Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ και ταυτόχρονα ζητά την ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων στο δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, το Δίκτυο, σημειώνει:

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη αντεργατική, αντικοινωνική την απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου να προχωρήσει στην απόλυση εργαζομένων με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Οι εργαζόμενοι, παιδαγωγικό και άλλο προσωπικό, δουλεύουν πολλά χρόνια καλύπτοντας καθημερινές ανάγκες στη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Σε μια εποχή που η κοινωνία έχει ανάγκη από την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, όπως είναι οι δημόσιοι, δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, η δημοτική αρχή του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου προχωρά στην απόλυση εργαζομένων στρέφοντας τους γονείς, τα νεαρά ζευγάρια, να αναζητήσουν καταφύγιο στους ιδιωτικούς σταθμούς.
Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Καλούμε την νέα κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ούτος ώστε να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι του 2020 το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ότι θα εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότησή του.

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων. Μαζικοί διορισμοί με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο.

Υδροστρόβιλος στην Άφυτο Χαλκιδικής (φωτο)

Μία ώρα έκθεσης σ’ αυτό το φως ανοίγει την όρεξη για γλυκό