Αναβαθμίζεται το Γραφείο Ελληνικού

anavathmizetai-to-grafeio-ellinikou

Στη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του Γραφείου του Ελληνικού, το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του ΥΠΟΙΚ. Η μεταφορά στο ΥΠΕΝ πραγματοποιείται προκειμένου το Γραφείο Ελληνικού να αναβαθμιστεί σε κεντρικό φορέα, προκειμένου να υλοποιήσει απρόσκοπτα την έκδοση του μεγάλου αριθμού αδειών που απαιτούνται, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επένδυσης αστικής ανάπλασης που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Σημειώνεται ότι αναμένεται σημαντική επιτάχυνση της αδειοδοτικής διαδικασίας της επένδυσης, ύστερα από τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή σε σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ.

Στο Γραφείο Ελληνικού μεταφέρονται μεταξύ άλλων αρμοδιότητες, όπως η έκδοση αλλά και ο έλεγχος όλων των αδειών που αφορούν σε οικοδομική δραστηριότητα, η λειτουργική αδειοδότηση των επιχειρήσεων, η αδειοδότηση των κατασκευών στο Μητροπολιτικό Πάρκο των 2.000 στρεμμάτων και η αδειοδότηση των τουριστικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γραφείο Ελληνικού αναμένεται να ενισχυθεί με δεκάδες ακόμα άτομα προσωπικό, για την εύρυθμη λειτουργία του.

Η ίδια τροπολογία προβλέπει τη δυνατόητα αναθεώρησης του προεδρικού διατάγματος του 2004, για τις χρήσεις γης, προκειμένου να συνάδει με το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου.

Ιταλία: Η κυβέρνηση όρισε τους βασικούς κανόνες για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Ιταλία: Η κυβέρνηση όρισε τους βασικούς κανόνες για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

oi-athlitikes-metadoseis-29/5/2021

Οι αθλητικές μεταδόσεις 29-5-2021