Menu

Ξεκινά η ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, η οποία εγκρίθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου “Smart Policing” και με τη χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα γίνεται ηλεκτρονική επιβεβαίωση της τροχονομικής παράβασης, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Όταν ένας αστυνομικός ολοκληρώσει τη διαδικασία, η βεβαίωση της παράβασης θα αποστέλλεται αυτόματα στο κουτί του πολίτη στο gov.gr σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που προέρχονται από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ θα λαμβάνει επίσης ενημερώσεις μέσω email και SMS για την αποστολή μηνύματος στο κουτί του.

Επιπλέον, για τον Δήμο Αθηναίων, θα δημιουργείται ένας κωδικός RF πληρωμής για να μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν ηλεκτρονικά το πρόστιμο.

Η εφαρμογή θα επεκταθεί σύντομα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Written by admin

Exit mobile version