Βόρεια Μακεδονία: Αλλάζουν οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων

Η ε/φ “NOVA MAKEDONIJA”, σε πρωτοσέλιδo δημοσίευμα , αναφέρει ότι από το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Βόρειας Μακεδονίας ενημέρωσαν ότι η έκδοση νέων πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων με το ακρωνύμιο «NMK», όπως προκύπτει ως υποχρέωση από την Συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να ξεκινήσει περί τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας (από 15.06.2019). Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, τώρα πλέον στην γαλάζια λωρίδα της πινακίδας αντί του μέχρι τώρα υφιστάμενου κωδικού “MK” θα αναγράφεται ο κωδικός «NMK». Από το Υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ενημέρωσαν επίσης ότι τα αυτοκόλλητα με τον κωδικό «NMK» θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέχρι τις 12.02.2024.

Μέχρι σήμερα, σημειώνει η ε/φ, στις συνοριακές διόδους για τα οχήματα που εισέρχονταν από την Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα εκδίδονταν αυτοκόλλητα με τον κωδικό «NMK», ως ενδιάμεση λύση μέχρι την επεξεργασία των νέων πινακίδων κυκλοφορίας.

Τα οχήματα της Βόρειας Μακεδονίας που έφεραν πινακίδες με τον κωδικό “MK”, σχολιάζει η ε/φ, αποτελούσαν συχνά στόχο βίαιων ατόμων στην Ελλάδα και πολλοί πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας επέστρεφαν από την Ελλάδα με οχήματα που είτε είχαν υποστεί ζημίες είτε πάνω σε αυτά είχαν αναγραφεί εθνικιστικά μηνύματα.

Διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ Φλώρινας και Μοναστηρίου για την από κοινού αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Οι δύο γειτονικές πόλεις, η Φλώρινα και το Μοναστήρι, αναφέρει δημοσίευμα της ε/φ “NOVA MAKEDONIJA”, στο μέλλον θα μεριμνούν από κοινού για την προστασία των πολιτών τους και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και γι’ αυτό τον σκοπό έχουν προχωρήσει ήδη στην συγκρότηση κοινού επιτελείου πολιτικής προστασίας, το οποίο στο μέλλον με συντονισμένες ενέργειες, θα κινητοποιεί τους πολίτες και από τις δύο πλευρές των συνόρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι φυσικές καταστροφές.

Πρόκειται για ένα από μια σειρά διασυνοριακών προγραμμάτων, διευκρινίζει η ε/φ, που προωθούν τον τελευταίο καιρό οι αρχές της ευρύτερης περιοχής του Μοναστηρίου.

Οι δύο περιοχές (του Μοναστηρίου και της Φλώρινας), με το νέο αυτό ευρωπαϊκό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας (IPA 2014-2020) και με την στήριξη του Υπουργείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συγχρηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συμφώνησαν την διασυνοριακή συνεργασία για την προστασία του πληθυσμού απέναντι σε καταστροφές που οφείλονται σε φυσικά ή ανθρωπογενή αίτια (J-CROSS).

Written by stelios

Δ. Λεβαδέων: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 14 εκτελεσθέντες στον Ελικώνα

Νεκροταφείο Σχιστού – Πεταμένα πτώματα και λείψανα νεκρών