Νεκροταφείο Σχιστού – Πεταμένα πτώματα και λείψανα νεκρών

Εικόνες ντροπής στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας, στο Σχιστό
Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Open TV φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα θέμα που θα συζητηθεί και προκαλεί αποτροπιασμό και ντροπή για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας, αυτό του Σχιστού.

Όπως αποκαλύπτει ο Σπύρος Φρεμεντίτης, το πάρκινγκ επισκεπτών του νεκροταφείου έχει μετατραπεί σε χωματερή… ψυχών, με τις μαύρες σακούλες να είναι πεταμένες σε κοινή θέα, μες στον ήλιο και στα αδέσποτα ζώα, ενώ μέσα στο κοιμητήριο η κατάσταση ξεφεύγει πέρα από κάθε λογική.

Στους διαδρόμους του νεκροταφείου υπάρχουν οι σακούλες με ταφικά υπολείμματα δεξιά και αριστερά, ενώ όποιος θέλει να πάει σε κάποιον τάφο τις περνά κυριολεκτικά από πάνω.

Πέρα από την περιύβριση νεκρών, υπάρχει σαφώς και το θέμα της υγειονομικής βόμβας που δημιουργεί ο σωρός των στοιβαγμένων πτωμάτων και υπολειμμάτων των τάφων…

Το θέμα όχι μόνο δεν τελειώνει εκεί, αλλά γίνεται ακόμα πιο αποτρόπαιο και φρικαλέο… Εξαιτίας των χημειοθεραπειών και φαρμάκων που ελάμβαναν όσο βρίσκονταν εν ζωή πολλοί συνάνθρωποί μας, το σώμα τους δεν διαλύεται και το πτώμα μένει σχεδόν ανέπαφο στον χρόνο.

Αυτοί οι νεκροί είτε μένουν στον ίδιο τάφο ή πηγαίνουν στον τομέα αδιαλύτων. Ωστόσο, ένα βίντεο από το καμαράκι ενός ταφέα, που έχει κάνει ο ίδιος εκταφή πτωμάτων, τα τοποθετεί σε λευκά σεντόνια και τα στοιβάζει το ένα πάνω στο άλλο. Το θέαμα θυμίζει κρεματόριο, και όποιος το αντικρίζει σφίγγεται το στομάχι του. Κάθε πτώμα λοιπόν, όταν παρέλθει η τριετία και πρέπει να γίνει η εκταφή, περιμένει τη σειρά του για να ταφεί σε τάφο αδιάλυτων, ωστόσο εκεί δεν υπάρχει χώρος , οπότε μπορεί κανείς να καταλάβει από τα παραπάνω ότι το πτώμα πάει… στα αζήτητα.

Ο κανονισμός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κατά την εκταφή, αν προκύψει αδιάλυτο ή μερικώς αδιάλυτο πτώμα, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρακράτηση ή καθάρισμα του πτώματος και πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε τάφο αδιαλύτων…».

Written by stelios

Βόρεια Μακεδονία: Αλλάζουν οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων

Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν θα καταργήσει τον συντελεστή 6% σε φάρμακα, βιβλία και ενέργεια