Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό του Rotterdam Open

Spoilers

Ο Έλληνας πρωταθλητής γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (6-4, 6-2) από τον Καναδό Αλιασίμ

Σε κακό απόγευμα βρέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ από τον Φέλιξ Οζέ-Αλιασίμ στον τελικό του Rotterdam Open.

Τι κι αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετρούσε πέντε σερί νίκες έναντι του Φέλιξ Οζέ – Αλιασίμ; Με μια ολοκληρωτική και by the book εμφάνιση, το Νο3 του ταμπλό στο Rotterdam Open επικράτησε με 2-0 (6-4, 6-2) του Έλληνα πρωταθλητή κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Ο 21χρονος είχε συνολικά σε τελικούς ρεκόρ 0-6 στα 250άρια και 0-2 στα 500άρια. Ωστόσο, ο ένατος τελικός ήταν και ο τυχερός, χτυπώντας τον Τσιτσιπά με όπλο το δυνατό σερβίς και τα ελάχιστα λάθη του.

Παρά την εξαιρετική του πορεία μέχρι τον τελικό, ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να επανέλθει και να διεκδικήσει ανάλογη ανατροπή όπως με τον Λέχετσκα.

Στέφανος Τσιτσιπάς – Φέλιξ Οζέ – Αλιασίμ: Ο Αγώνας

Break με το «καλημέρα» για τον Καναδό τενίστα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του Τσιτσιπά στο πρώτο game και απέκτησε ηνία του σετ.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να κρατήσει το σερβίς του και να χτίσει momentum, ώστε να ανταποδώσει το break.

Ωστόσο το σερβίς του Καναδού δεν μπορούσε να «σπάσει» και έτσι το πρώτο σετ κατέληξε σ’αυτόν με 6-4 games.

Ανάλογη εκκίνηση είχε και το δεύτερο σετ. Ο Αλιασίμ συνέχισε το επιθετικό του παιχνίδι «τρέχοντας» τον Τσιτσιπά στις γωνίες.

Το Νο1 του ταμπλό συνέχισε τα «φθηνά» λάθη και ο Καναδός πήρε «αέρα» δύο game με 3-1. Από εκεί κι έπειτα, ο Αλιασίμ ήταν σαρωτικός.

Δεν επέτρεψε στον Τσιτσιπά σε κανένα σημείο του σετ να ελπίσει σε ανατροπή (6-2) και στον φωτεινό πίνακα των νικητών στην Amro Arena του Rotterdam, δίπλα στον νικητή του 2021, Ρούμπλεφ, προστέθηκε αυτό του Φέλιξ Οζέ-Αλιασίμ.

Υγεία – Covid-19: Θετικός στον κορονοϊό ο Θάνος Πλεύρης

Spoilers

Γιοβάνοβιτς: «Έχει προοπτικές ο Ιωαννίδης»