Το ρολόι της Αποκάλυψης προειδοποιεί: 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα!” – Η παγκόσμια καταστροφή πλησιάζει

Απομένει ενάμιση λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα και αυτό σημαίνει ότι η ανθρωπότητα δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά σε ένα παγκόσμιο καταστροφικό γεγονός: η ομάδα επιστημόνων που διαχειρίζονται το “Ρολόι της Αποκάλυψης”, το οποίο δεν μετρά τον χρόνο αλλά την καταστροφή του κόσμου, προειδοποίησαν σήμερα για τον κίνδυνο, επικαλούμενοι τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο.

Το Bulletin of Atomic Scientists, που αναλαμβάνει αυτό το “συμβολικό” έργο από το 1947, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον τη νέα “ώρα” που δείχνει το ρολόι, το οποίο μετρά πόσο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα σε μια παγκόσμια καταστροφή. Οι δείκτες προχώρησαν κατά 10 δευτερόλεπτα και πλέον απομένουν μόλις 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, την ώρα που κανείς δεν θέλει ποτέ να φτάσει.

Από το 2020, το ρολόι έδειχνε 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα. Οι δείκτες τώρα κινούνται ακόμα περισσότερο προς τα εμπρός, “πιο κοντά στα μεσάνυχτα από ποτέ” σύμφωνα με τους επιστήμονες που αναφέρουν “τις αυξανόμενες απειλές από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά όχι μόνο”.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1992, με το τέλος του κρύου πολέμου, ο δείκτης μειώθηκε στα 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1953, τα 2018 και 2019 είχαν φτάσει στα 2 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Το Bulletin of Atomic Scientists ιδρύθηκε το 1945 από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και άλλους επιστήμονες που εργάστηκαν στο Πρόγραμμα Μανχάταν για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Κάθε χρόνο, αυτοί οι ειδικοί “κινούν” τους δείκτες του ρολογιού, εξετάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο.

Written by admin

Η ώρα στη Σελήνη: Μυστήρια και απορίες

Οι συναισθηματικές αναταράξεις του MasterChef: “Χωρίς συνοχή μεταξύ μας”