Το μήνυμα του δημάρχου Κορυδαλλού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τη δέσμευση ότι η νέα δημοτική αρχή θα βρίσκεται κοντά σε μαθητές και εκπαιδευτι-κούς, συμπαραστάτης σε όλα τα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα, εξέφρα-σε μαζί με τις ευχές του για μια δημιουργική σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς.

Ο κ. Χουρσαλάς, που παρευρέθηκε σήμερα σε αγιασμούς σχολείων, έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής σε θέματα παιδείας. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τους Συλλόγους Γονέων για την ανάπτυξη κοινών δράσεων, την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης αλλά και τον στόχο της λειτουργίας «ανοιχτών σχολείων».

Αναλυτικά το μήνυμα του:

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για όλους μας, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.
Η αρχή της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί τους στόχους μας, που είναι πάντα υψηλοί. Η αξιοποίηση της γνώσης και των εφοδίων που προσφέρει το σχολείο αποτελεί το μεγαλύ-τερο εχέγγυο για ένα καλύτερο μέλλον.

Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σας, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και θα καλύπτουμε όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία μας ασφαλή.

Σας διαβεβαιώ όμως, ότι η αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων αποτελεί ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η εκπαι-δευτική κοινότητα να απολαμβάνει το σχολικό περιβάλλον που της αξίζει.

Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτό που θα είναι το κέντρο της ζωής των μαθητών, των γονιών, της γειτονιάς εν γένει, όπου μέσα από δράσεις και προγράμματα θα γίνει κύτταρο δη-μιουργίας και εξέλιξης, μια ζεστή αγκαλιά που θα καλύπτει όλες τους τις ανάγκες.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά γιατί «ό, τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθή-σαμε αρκετά» όπως έγραψε και ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης».

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Παράνομο ιατρικό συνέδριο στην κατεχόμενη Κερύνεια

ΚΚΕ για την αλλαγή χρονοδιαγράμματος του Μετρό Θεσσαλονίκης: Δημιουργεί προβλήματα