Θέμις Μπαζάκα: Σάλος μετά τις δηλώσεις της για τα Θρησκευτικά – Στο πυρ το εξώτερον από ιερείς η γνωστή ηθοποιός

«Στην πυρά» θέλουν να ρίξουν δύο ιερείς τη «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 Θέμιδα Μπαζάκα για τις δηλώσεις της, με τις οποίες αντιτίθεται στην προσευχή αλλά και στο μάθημα των Θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία, ενώ τάσσεται υπέρ της σεξουαλικής εκπαίδευσης των μικρών μαθητών.

Εκτός από τη σειρά «Μάγισσα», η γνωστή ηθοποιός παίζει φέτος τη γιαγιά της κεντρικής ηρωίδας στη σειρά του Mega «Milky Way», που έχει προκαλέσει τις οργισμένες αντιδράσεις ιερωμένων αλλά και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο TikTok υποστηρίζει πως το τηλεοπτικό κανάλι οδηγεί τα Ελληνόπουλα στην εκπόρνευση…

Η Θέμις Μπαζάκα είναι «κόκκινο πανί» για τους ιερείς Αυγουστίνο Παπανικολάου και Αγαθάγγελο Σαρηγιαννίδη, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «εμετικά αυτά που είπε για τη θρησκεία μας» σε κοινή επιστολή τους στο site ekklisiaonline. Μάλιστα, εκφράζουν την άποψη πως της αξίζει… αφορισμός!

Αφορμή για τον διαδικτυακό «αφορισμό» της ηθοποιού από τους δύο ιερείς αποτέλεσαν οι δηλώσεις της Θέμιδος Μπαζάκα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη σειρά «Milky Way». «Σίγουρα, είναι μια σειρά προκλητική, η οποία θα δημιουργήσει εντάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας είναι συντηρητική. Μα, εγώ πιστεύω ότι γίνεται ακόμη πιο συντηρητική τα τελευταία χρόνια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μη θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του» αναφέρει σε δηλώσεις της η ηθοποιός, υποστηρίζοντας πως πρέπει να καταργηθούν η προσευχή και τα Θρησκευτικά στα δημοτικά σχολεία.

«Δεν υπάρχει εκπαίδευση ούτε από την οικογένεια ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι έξι χρόνων το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα Θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα» πρόσθεσε η Θέμις Μπαζάκα, προκαλώντας την οργή των δύο ιερέων, οι οποίοι αναφέρουν στην κοινή επιστολή τους:

«Σε τι ακριβώς να ανοίξουμε τα μάτια μας, κυρία Μπαζάκα; Στην πρόοδο που εσείς και η αχαρακτήριστη σειρά στην οποία λαμβάνετε μέρος ευαγγελίζεστε; Στην προκλητική στάση μαθητών με σεξουαλικά υπονοούμενα στους καθηγητές τους; Στην ηθική απαξίωση των πάντων; Στην έκπτωση των χριστιανικών αξιών; Κυρία μου, ανοίξτε κάποιο βιβλίο, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι χωρίς την Εκκλησία δεν θα υπήρχε το Σχολείο. Οι κληρικοί συνέβαλαν και διέσωσαν γλώσσα και παιδεία. Θέλετε τα παιδιά μας αλιβάνιστα και ΑΘΕΑ; Χωρίς προσευχή, χωρίς Θρησκευτικά; Χωρίς τα δύο αυτά πανίσχυρα πνευματικά τους όπλα;».

Οι δύο ιερείς Αυγ. Παπανικολάου και Αγ. Σαρηγιαννίδης εκφράζουν την άποψη πως πρέπει να αφοριστεί και να «καταδικαστεί» σε… μετάνοια η γνωστή ηθοποιός, με καριέρα δεκαετιών στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση (σ.σ.: την οποία αγνοούν οι δύο παπάδες, σύμφωνα με την επιστολή τους).

«Ντροπή σας! Αφορισμός και μετάνοια σου πρέπουν – Να παρέμβει το ΕΣΡ για τις εμετικές δηλώσεις (ετοιμάζουμε αναφορά) και το MEGA να δείξει ευαισθησία και να ελέγξει τι προβάλλεται στη σειρά. Δεν γίνεται από τη μία “ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ” και από την άλλη “MILKY WAY”» καταλήγει η επιστολή των δύο παπάδων.

Πηγή Espresso

dessou.gr

Logo

Ανεκδοτάρα με γυναίκα οδηγό: Το κραγιόν και η Εθνική

Βγάλτη απ’ την πρίζα: Η «αθώα» ηλεκτρική συσκευή που φοuσκώνει τον λογαριασμó ρεύματος και οι περισσóτεροι το αγνοούμε