Τα αίτια για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca αυτήν τη στιγμή

Η απόσυρση του εμβολίου της Astrazeneca για τον κορονοϊό έχει προκαλέσει ντόρο, αλλά η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρύσα Σαρδέλη, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους προηγούμενους εμβολιασμούς.

Η κ. Σαρδέλη εξηγεί ότι ο κίνδυνος θρόμβωσης που σχετίζεται με το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι σπάνιος και περιορισμένος σε μια συγκεκριμένη περίοδο μετά τον εμβολιασμό. Επίσης, η τεχνολογία του εμβολίου δεν διαφέρει από άλλα φαρμακευτικά προϊόντα που μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η απόσυρση του εμβολίου δεν οφείλεται σε δικαστικές διαφορές, αλλά στη μη αποτελεσματικότητά του. Η κ. Σαρδέλη εκφράζει την πεποίθησή της ότι τα θέματα που προέκυψαν ήταν αδικαιολόγητα και το εμβόλιο έχει εφαρμοστεί με ασφάλεια εδώ και χρόνια.

Επιπλέον, η απόσυρση του εμβολίου ακολουθήθηκε και από άλλες εταιρίες, όπως η Pfizer και η Moderna. Ωστόσο, η κ. Σαρδέλη υπογραμμίζει ότι πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην αγορά.

Τέλος, η κ. Σαρδέλη αναφέρει ότι η αρνητική συζήτηση γύρω από το εμβόλιο ήταν αδικαιολόγητη και ενδεχομένως επηρέασε τη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύει ότι η απόφαση για την απόσυρση του εμβολίου ήταν σωστή και ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τις επιστημονικές αποφάσεις.

Πηγή: ethnos.gr

 

Written by admin

Η αντίδραση του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου στην τραγωδία: Αδιάφορος για σχόλια

Latest

Μεγαλώνει κι άλλο η αγωνία για τον Δημήτρη Κόκοτα: «Θα παραμείνει κι άλλο στην Εντατική, οι γιατροί περιμένουν…»