Συνταγή: Πώς να φτιάξετε το τέλειο ελληνικό τσαρούχι

Η Μαρίνα Σάττι, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι σε ένα δημοφιλές bar-εστιατόριο στην Αθήνα μαζί με τους συνεργάτες της και στελέχη της ΕΡΤ και μίλησε για τη συμμετοχή της στον μεγάλο θεσμό λίγες μέρες πριν ανέβει στη σκηνή για να ερμηνεύσει το τραγούδι “Ζάρι”.

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για πολλά θέματα, ξεκινώντας από τις αντιδράσεις σχετικά με το τραγούδι που επέλεξε:

“Είχα χαρά με το τραγούδι και με τις αντιδράσεις. Δεν με επηρέαζαν τα αρνητικά σχόλια στην αρχή. Τα είδα αργότερα αλλά δεν επηρεάζομαι από αυτά. Χαίρομαι που το τραγούδι προκαλεί αντιδράσεις. Με αυτό το τραγούδι υπάρχει και κάποιο ρίσκο.

Έχω ασχοληθεί με το παραδοσιακό τραγούδι και εξακολουθώ να μαθαίνω. Τα παραδοσιακά και τα ελληνικά τραγούδια είναι πράγματα που ανακαλύπτω τα τελευταία χρόνια”.

Σχετικά με το ανατολίτικο στοιχείο του τραγουδιού:

“Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση αλλά επηρεάζεται συχνά από την Ανατολή. Αυτό το έχουμε μάθει από το σχολείο και αυτό φαίνεται και στη μουσική μας. Όπου και να αγαπάς στην Ελλάδα, θα ακούσεις διαφορετικά στοιχεία μουσικά που μοιάζουν με αυτά των γειτονικών χωρών. Η ιστορία και η ανταλλαγή ανέκαθεν έχουν καταγραφεί. Η μουσική έχει μια κοινή ρίζα στα Βαλκάνια και την Ανατολή”.

Σχετικά με τα βίντεο κλιπ και τις αναπαραστάσεις της ζωής στην Ελλάδα:

“Νομίζω ότι με το πρώτο βίντεο κλιπ δεν προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάτι στην πόλη μας. Δεν προσπαθήσαμε να δώσουμε μια ψεύτικη εικόνα αλλά να δείξουμε την πραγματικότητα. Το βίντεο έχει χιουμοριστικό ύφος και είναι φυσικό”.

“Μας ζητήθηκαν ακόμη δύο βίντεο. Το επόμενο θα κυκλοφορήσει τον Μάιο και θα εστιάσει στις μουσικές μου ικανότητες. Το πρώτο γυρίστηκε σε ένα σπίτι στο Περιστέρι, προσπαθώντας να δείξουμε την καθημερινή ζωή στην Αθήνα”.

Σχετικά με το αν το τραγούδι έχει πολιτικές προεκτάσεις:

“Κάθε πράξη είναι ένα μήνυμα. Καλό είναι να έχεις μία άποψη για τα πράγματα και να μην παραμένεις αδιάφορος. Όσον αφορά τα τραγούδια και τη μουσική, συχνά συνδέουν τη δημιουργία με την πραγματικότητα που ζεις”.

Μέσω ανάρτησης στο Instagram της ΕΡΤ, η Μαρίνα Σάττι ευχαρίστησε τους παρόντες δημοσιογράφους και εξέφρασε τη χαρά της για την γνωριμία με την ομάδα της.

Written by admin

Άννα Βίσση: Πώς σχολίασε τη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Ναταλία Γερμανού

Το συναρπαστικό συνέδριο του Φώτη Σεργουλόπουλου: Συζητήσεις για την αποδοχή της LGBTQ+ κοινότητας