Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με τη σπάνια νευρολογική διαταραχή, ¨Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου΄΄

Η 54χρονη τραγουδίστρια απευθύνθηκε στους θαυμαστές της με δάκρυα στα μάτια σε βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, λέγοντας πως η ασθένεια που έχει είναι ανίατη και την ανάγκασε να ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία.

Η ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε η Σελίν Ντιόν αφορά μια σπάνια νευρολογική διαταραχή με χαρακτηριστικά αυτοάνοσου νοσήματος. Το SPS (Stiff Person Syndrome-SPS) χαρακτηρίζεται από κυμαινόμενη μυϊκή ακαμψία στον κορμό και τα άκρα και αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα όπως ο θόρυβος, το άγγιγμα και η συναισθηματική δυσφορία, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μυικούς σπασμούς. Οι καμπουριασμένες και δύσκαμπτες στάσεις είναι χαρακτηριστικές της διαταραχής.

Αυτό που προβληματίζει τους ανθρώπους από το στενό περιβάλλον της τραγουδίστριας, είναι πως η Σελίν Ντιόν θα περάσει αυτή την περιπέτεια μόνη της.

«Όταν πρόκειται για τη Σελίν, δεν έχει σημασία αυτό που κάνεις, αλλά ποιος είσαι. Δεν αφήνει πολλούς κοντά της», είπε στο Page Six ένας από τους στενούς της φίλους.

«Από τότε που πέθανε ο Ρενέ, ήταν πολύ δύσκολο για εκείνη. Δεν υπάρχει κάποιος εκεί για να φροντίσει τη Σελίν», δήλωσε για τον χαμό του συζύγου της και μάνατζέρ της, Ρενέ Αντζελίλ, το 2016 και πρόσθεσε: «Ήταν η λυχνία της, φρόντιζε τα πάντα για εκείνη. Η Σελίν βασίστηκε σε αυτόν για τα πάντα. Τη διαχείριση της, τα οικονομικά της, τη μουσική της παραγωγή και τα πράγματα έχουν πάρει τον κατήφορο από τότε που πέθανε».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η Σελίν Ντιόν δεν έχει κανέναν πλέον για να τη φροντίσει. Μάλιστα, δεν έκανε λόγο μόνο για την υγεία της, αλλά και για τα συμφέροντά της.

«Οι πηγές μου πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στη σκηνή. Μετά την αρχική συζήτηση για τους μυϊκούς σπασμούς που υπέφερε, αρχίσαμε να ακούμε περισσότερα για τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά η Σελίν είναι ο τύπος του ανθρώπου που δεν θέλει οι άνθρωποι να ανησυχούν άσκοπα. Οι θαυμαστές της έχουν εμμονή με κάθε ανάσα που παίρνει. Κρέμονται από κάθε της λέξη», εξήγησε.

Ιωαννα Τουνη: Αυτο είναι το Site Με το Video

Η γή της ελιάς spoiler 2ος Κύκλος: «Σε σιχάθηκα» του λέει και τον πετάει στον δρόμο